5 katlı binada yangın faciası: En az 52 kişi yanarak can verdi

Güney Afrika'nın Johannesburg kentindeki beş katlı bir binada henüz belirlenemeyen bir sebeple çıkan yangında 1’i bebek en az 52 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, ölü sayısının artmasından endişe duyuyor.

DÜNYA 31.08.2023, 09:35 Şeyda Gül
5 katlı binada yangın faciası: En az 52 kişi yanarak can verdi

Güney Afrika'nın en büyük şehri olan Johannesburg bu sabah felaketi yaşadı. Kentte bulunan çok katlı bir binada çıkan yangında ilk belirlemelere göre 1'i bebek 52 kişi yaşamını yitirdi ve çok sayıda kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Yetkililer, yaralı olarak kurtarılanların çeşitli sağlık tesislerinde tedavi altına alındığını duyurdu.

Yetkililerden ilk açıklama geldi

Johannesburg'daki çok katlı bir binada sabaha karşı yangın çıktığı bildiren Güney Afrika Acil Durum Yönetim Hizmetleri sözcüsü Robert Mulaudzi, bu sabah çıkan yangında şehrin merkezi iş bölgesinde bulunan bir binayı tamamen kül olduğunu söyledi. Bölgeden çıkarılan 52 cesetle birlikte ölü sayısının artmaya devam ettiğini belirten Mulaudzi, arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

Evsizlerin yaşadığı bir bina

Ölü sayısının artabileceğini ifade eden Mulaudzi, binanın evsizlerin herhangi bir kira sözleşmesi olmadan yaşadığı bir yerleşim alanı olduğunu bilgisini paylaştı. Mulaudzi sosyal medyadaki bir paylaşımında, "Son güncellemeyle 52 ceset kurtarıldı ve 43 yaralı da arama ve kurtarma çalışmalarına devam ediyor" dedi.

Yangının çıkış nedeni bilinmiyor

Güney Afrika'nın yerel haber sitelerinde yer alan bilgiye göre, yangının nedeni henüz bilinmezken ekiplerin, arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Yorumlar (0)