“4 Temmuz Bağımsızlık Günü” kutlamalarında 150 kişi bireysel silahlanma kurbanı oldu 

ABD’de geçtiğimiz günlerde kutlaması yapılan 4 Temmuz Bağımsızlık Günü’nde 150’den fazla kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Buna, bireysel silahını fütursuzca kullananların sebep olduğu açıklandı. 

DÜNYA 07.07.2021, 08:06
“4 Temmuz Bağımsızlık Günü” kutlamalarında 150 kişi bireysel silahlanma kurbanı oldu 

ABD’de her sene coşkuyla kutlanan 4 Temmuz Bağımsızlık Günü’nde bu sene kan aktı. 3 günlük hafta sonu tatili süresinde 150’den fazla kişi silahla yaralanma sonucu hayatını kaybetti. Ülke yönetiminin mustarip olduğu “bireysel silahlanma” eğiliminin bir sonucu olan ölümlere ek olarak onlarca yaralı bulunuyor. 

Ülke genelinden toplanan verilere göre geçtiğimiz hafta sonunda 400’den fazla silahlı olay yaşandı. Yalnızca Chicago’da 14 kişi yaşamını yitirirken 67 kişi de yaralandı. 



Biden, bireysel silahlanma ile mücadele ediyor 

ABD Başkanı Joe Biden, göreve geldiği ilk günlerde, bireysel silahlanmanın sınırlandırılması konusuna değinmiş ve bununla ilgili düzenlemeler yapılması gerektiğini aktarmıştı. Covid-19 salgını döneminde ülkede tırmanışa geçen silahlı şiddet olaylarını azaltmak için 24 Haziran’da “birlik” çağrısı yapmış ve tüm siyasetçileri aynı amaç etrafına toplanmaya çağırmıştı 

Biden, silahlı suçların engellenmesi, bunlarla mücadele edilmesi ve kamu güvenliğinin sağlanması açısından yeni politikalarını açıklayarak, “Amerikalı Cumhuriyetçiler ve Demokratlar, demokrasinin ve hükümetin sorumluluğunu yerine getirmek ve insanları güvende tutmak için bir araya gelmelidir. Artık Yeter!” şeklinde konuşmuştu. Bu kapsamda yerel polislere, avukatlara ve sosyal çalışmacılara yönelik fonlar da artırılmıştı. 

Yorumlar (0)