4 binden fazla kişinin öldüğü İran'dan açıklama: Bu aşama daha zor olacak!

İran'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle şu ana kadar 4 bin 3 kişi yaşamını yitirdi. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Cumartesi günü daha zor bir aşama başlayacak. Halka bu salgın nedeniyle evden çıkmayın demek ve halkın da evden çıkmaması hükümetin yapacağı en kolay şeydir ancak bu mümkün değil. Bazı vatandaşlar üretimin sürdürülmesi için dışarı çıkmalıdır." açıklamasını yaptı.

DÜNYA 08.04.2020, 12:52 08.04.2020, 13:04
4 binden fazla kişinin öldüğü İran'dan açıklama: Bu aşama daha zor olacak!

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) tüm dünyaya hızla yayılıyor. Koronavirüsün en çok vurduğu ülkelerden biri de komşu İran oldu.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, başkent Tahran'da gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı konuşmada, ülkede 11 Nisan Cumartesi gününden itibaren yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede ikinci aşamaya geçeceklerini ifade etti.  

Ruhani, ilk aşamanın cuma gününe kadar süreceğinin öngörüldüğünü kaydederek, "Cumartesi günü daha zor bir aşama başlayacak. Halka bu salgın nedeniyle evden çıkmayın demek ve halkın da evden çıkmaması hükümetin yapacağı en kolay şeydir ancak bu mümkün değil. Bazı vatandaşlar üretimin sürdürülmesi için dışarı çıkmalıdır." dedi. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele için elektriğe, ekmeğe ve gaza gereksinim duyulduğuna dikkat çeken Ruhani, "Tüm ihtiyaçlarımızı düşünmeliyiz ancak bunlar arasında öncelikler de var. Bazen biri diğeri için feda edilebilir fakat hepimiz elimizden gelenin en iyisini yapacağız." diye konuştu. 

Ruhani, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumartesi gününden itibaren ikinci dalganın başlamasıyla koronayla mücadelede yeni bir aşamaya geçileceği için halkın iş birliğine daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Bu dönem öncekinden daha zor olacak. Bu süreçte ekonomik faaliyetlerimizi de koronayla mücadeleyle birlikte imkanlar dahilinde sürdürmek istiyoruz. Önceki mücadele evde kalma mücadelesiydi. Bugün ise mücadele ekonomik faaliyetleri sürdürme mücadelesi olacaktır."

Yorumlar (0)