ESK'ten yalanlama: Çirkin bir iftira!

Et ve Süt Kurumu (ESK), İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan’ın "Depolarda bulunan etler bozuldu" iddialarını cevapladı.

SİYASET 08.04.2020, 13:02
ESK'ten yalanlama: Çirkin bir iftira!

Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürlüğü, İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan’ın 7 Nisan’da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı konuşma sırasında Et ve Süt Kurumu (ESK) depolarında bulunan etlerin çürüdüğüne dair yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan’ın, 7 Nisan tarihinde TBMM'de (Türkiye Büyük Millet Meclisi) ‘İnfaz Düzenlemesi’ ile ilgili olarak gerçekleştirdiği konuşma esnasında Et ve Süt Kurumu (ESK) depolarında bulunan etlerin bekletildiği ve çürüdüğüne dair yaptığı açıklamaya Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğünden yanıt geldi.

Lütfü Türkkan'ın iddialarının gerçeklerle hiçbir ilgisinin bulunmadığının vurgulandığı Et ve Süt Kurumu açıklaması şöyle:

“Depolarımızda uygun koşullarda muhafaza edilen çürümeye terk edildiği iddiası tamamen gerçek dışıdır ve Kurumumuza yapılan çirkin bir iftiradır. Kurumumuz 1952’den bugüne sağlıklı, güvenli, kaliteli ve ekonomik ürün çeşitlerini Et ve Balık Kurumu markası ile tüketicilerine ulaştırmaktadır. Et ve Süt Kurumu, üreticileri korumak amacıyla hayvanlarını satın almakta, depolamakta ve piyasa ihtiyaçları doğrultusunda et fiyatlarını regüle etmek için de stoğunda bulundurduğu etleri, ihtiyaç olduğu dönemlerde iç piyasada satışa sunmaktadır. Depolarımızdaki etlerin tamamı yerli üreticilerden alınan hayvanların etleri olup ithal et stoğumuz bulunmamaktadır.”

İlk kez 12 Aralık 2019 tarihinde Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde görülen, yayılım hızı ve öldürücü etkisiyle tüm dünyayı felç eden yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınını göz önünde bulundurarak gerekli önlemlerin alındığı vurgulanan açıklama şu şekilde bitiyor:

“Koronavirüs salgınının alışveriş kültürüne etkilerini de göz önünde bulunduran Kurumumuz, kıyma ve kuşbaşı konserve veya dondurulmuş şekilde raf ömrü uzun, kolay muhafaza edilebilen ürünlerin ülkemizin dört bir yanında tüketicilere ulaştırılmasını sağlamaktadır. ESK 10 Şubat 2020 tarihinde piyasa ihtiyaçları doğrultusunda karkas et satışını başlatmıştır ve sektörün ürünlerimize olan talepleri her geçen gün artmaktadır. Et ve Süt Kurumu sadece tüketicilerimizin değil aynı zamanda MSB ve Jandarma Genel Komutanlığı başta olmak üzere çok sayıda kamu kurum ve kuruluşun da et ihtiyacını yıllardan beri karşılamaktadır. Hem üreticimizi hem de tüketicimizi koruyarak Ülkemize 68 yıldır güvenle hizmet eden Et ve Süt Kurumu içinde bulunduğumuz bu zor günlerin sağlıkla ve gıda arzında herhangi bir sıkıntı yaşanmadan geçirilmesi hususunda çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir.”

Yorumlar (0)