"278.000 Alman ölür"

Sağlık uzmanlarına göre Almanya'yı çok zor günler bekliyor. Almanya'daki 28 bin yoğun bakım ünitesi neredeyse tamamen doldu. Hayati işlemler için yeterli anestezi bulunmuyor. Nüfusun yüzde 60-70'inin yeni tip koronavirüse yakalanması durumunda en az 278 bin kişinin yaşamını yitireceği tahmin ediliyor.

DÜNYA 25.03.2020, 09:26
"278.000 Alman ölür"

Geçtiğimiz günlerde Almanya Başbakanı Angela Merkel, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgının patlak vermesinden kısa bir süre sonra nüfusun yüzde 60 ila 70'inin hasta olabileceğini dile getirmişti. Şu anki durum Almanya için tablonun pek de iç açıcı olmadığını gösteriyor.

278 bin insan ölebilir

Berlin'de doktor Christian Drosten'e göre, uzun vadede çeyrek milyon insan yeni tip koronavirüsten (Covid-19) dolayı hayatını kaybedebilir.

TRT Deutsch'nin haberine göre uzmanlar, enfeksiyonlarda sürekli bir yükseliş söz konusu olursa kritik aşamalara gelinebilir uyarısı yapıyorlar.

Hastaneler üst sınıra ulaştı

Almanya'daki Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınında enfekte olanların sayısı hızla yükselmeye devam ediyor. Bu artış nedeniyle yoğun bakıma ihtiyaç duyan hasta sayısı hayli yüksek.

Almanya genelinde hastaneler üst sınırlarına ulaşmış durumda. Geçtiğimiz hafta Alman Hastane Derneği Başkanı Gerald Gaß, yoğun bakım yataklarının halihazırda yüzde 80 doluluğu aştığını duyurmuştu.

Yoğun tıp eğitimi almış personele ek olarak, normal hemşirelik personelinde de büyük eksiklik bulunuyor.

Üstelik Doğu Avrupa ülkelerinden Almanya'ya gelmiş olan hemşireler de yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılması sebebiyle Almanya'yı terk ediyor.

Yorumlar (0)