220 milyon fidan toprakla buluştu

Hindistan'da ormanlık alanları güçlendirmek için seferberlik başlatıldı. Uttar Pradesh eyaletinde bir günde 220 milyondan fazla fidan dikildi.

DÜNYA 10.08.2019, 10:56
220 milyon fidan toprakla buluştu

Hindistan hükümetinin küresel ısınma ile mücadele için yürüttüğü kampanya kapsamında bir günde 220 milyondan fazla fidan dikildi.

Ormanlardan sorumlu bir yetkili olan Bivhas Ranjan, Hindistan'ın Uttar Pradesh eyaletinde öğrencilerin, siyasetçilerin ve diğer yetkililerin bir araya geldiğini ve orman arazileri, kara ve tren yolu boyunca fidan dikildiğini bildirdi. Ranjan, kampanya çerçevesinde 220 milyon fidan dikme hedefine öğleden sonra 17.00 itibarıyla ulaşıldığını kaydetti.

Eyalet Başbakanı Yogi Adityanath, eyalette 220 milyon kişi yaşaması nedeniyle hedefin 220 milyon fidan olarak belirlendiğini ifade etti. 

Yüzölçümünün üçte birini ağaçlarla kaplamak istiyor

Eyalette bulunan ormanlık alanlar, 16 çeşit meyve ağacını da barındıran fidanlarla güçlendirilmek isteniyor. 

Hindistan, yüzölçümünün üçte birini ağaçlarla kaplamayı hedefliyor. Fakat 1,3 milyarlık nüfusu ve gelişen endüstrisi, Hindistan'ın bu hedefe ulaşmasını güçleştiriyor.

Fidan dikme seferberliği, 60 bini köyler olmak üzere yaklaşık 1,5 milyon noktada gerçekleştirildi. 2016 yılında Uttar Pradesh eyaletinde 50 milyon fidan dikilmişti.

Etiyoya'dan rekor gelmişti

Etiyopya'da ulusal çapta 'bir günde 200 milyon ağaç kampanyası' başlatılmıştı. Etiyopya İnovasyon ve Teknoloji Bakanı Getahun Mekuria, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, kampanya dâhilinde 12 saatte 353 milyon fidan dikildiğini duyurmuştu.

Devlet kurumları tarafından organize edilen ve halkın büyük destek verdiği kampanya ile 'bir günde en fazla fidan diken ekip' dalında dünya rekorunun kırılması hedeflenmişti. 

Hükümet tarafından mayıs ayında başlatılan 'Yeşil Miras' projesi dâhilinde ülkede bu yıl 4 milyar ağaç dikilmesi amaçlanıyor.

Yorumlar (0)