20 ay sonra ABD'de bir ilk! Seyahat kısıtlamalarında güncelleme

ABD tarafından 20 aya yakın bir süredir Kovid-19 sebebiyle uygulanan seyahat yasağının, aşı yaptırmış olmak koşuluyla kaldırıldığı açıklandı.

DÜNYA 08.11.2021, 10:18 08.11.2021, 10:24
20 ay sonra ABD'de bir ilk! Seyahat kısıtlamalarında güncelleme

Bugünden itibaren ABD, aşılarını tamamlayan yolcuları kara yolu ve havalimanları sınırlarında kabul etmeye başlayarak ABD eski Başkan Trump yönetimine kadar giden Kovid-19 seyahat kısıtlamalarına son verdi.

ABD, seyahat yasağını kaldırdı

Seyahat yasağına son veren ABD’de, ülkeye girmek isteyenlerin aşı olduklarını kanıtlamaları ve negatif PCR testi sonucu almaları yeterli olacak. Kanada ve Meksika üzerinden kara yoluyla gelenlerden ise Kovid-19 testi talep edilmeyecek.

Yasağın kalkmasıyla birlikte Avrupa ve farklı bölgelerden ABD’ye uçuşların artacağı tahmin ediliyor. Analiz şirketi Cirium ve seyahat verilerine göre, geçen aya oranla İngiltere ve ABD arasındaki uçuşlarda yüzde 21 artış yaşandı.

Hareketlilik bekleniyor

Yeni düzenlemeyle beraber, pandemiden önce kara yolu üzerinden giriş çıkışların yoğun yaşandığı Meksika ve Kanada sınırlarında önemli bir hareketliliğin yaşanması bekleniyor.

ABD'ye hava yolu taşımacılığı aracılığıyla girmek isteyenlerin, kimlik bilgilerini aşı kartlarıyla eşleştirmeleri talep edilecek, tamamen aşılandığını kanıtlayamayan yolcular her ihlal başına 35 bin dolara kadar para cezası riskiyle karşılaşabilecek.

Yorumlar (0)