Milli Savunma Bakanı zafer kutlamaları için Azerbaycan’da

Azerbaycanlı mevkidaşı Zakir Hasanov tarafından Azerbaycan’da karşılanan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ‘8 Kasım Zafer Günü’ nedeniyle Haydar Aliyev Kültür Merkezi'ndeki kutlama programlarına katılım sağladı.

GÜNDEM 08.11.2021, 10:24 08.11.2021, 15:30
Milli Savunma Bakanı zafer kutlamaları için Azerbaycan’da

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Savunma Bakanı Zakir Hasanov tarafından karşılanan Hulusi Akar ve TSK’nın yönetim kademesi, ülkeye ayak basar basmaz Haydar Aliyev Kültür Merkezi'ne geçti ve günler öncesinde hazırlıklarına başlanan ‘8 Kasım Zafer Günü’ kutlamalarına katıldı.

Akar’ın ekibinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal’da yer aldı.

Azerbaycan halkı hiç yılmadı

İki ülke ulusal marşlarının okunarak başlanan törenlerde bir konuşma yapan Akar ‘can gardaşları’ ile birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu dile getirdi. Ve "Artık Ermenistan, düşmanlığı bırakarak geleceğe bakmalıdır. Biz üzerimize düşen tarihi sorumluluk nedeniyle bölgemizde istikrar, huzur ve barış için gayret sarf etmeye devam edeceğiz. Karabağ bugün özgürdür. Zengilan, Ağdam, Cebrayıl, Kubadlı, Fuzuli, Kelbecer, Laçin özgürdür ve anavatanıyla kucaklaşmıştır. Azerbaycan halkı zorluklar karşısında hiç yılmayarak vatanına, topraklarına, hakkına ve hukukuna sahip çıkmıştır” dedi.

Karabağ’ın özgürleşmesinde en büy pay sahibi olan şehitlere rahmet ve gazilere şifa dileyen Akar, “bu yiğitlerin fedakarlıkları asla unutulmayacak ve her zaman şükran ve minnetle hatırlanacaktır” açıklamasını yaptı. Azerbaycan ordusunun bu mücadeleyi 44 günlük bir mücadele ile değil, 30 yıllık bir inanç ve azim sayesinde kazandığının altını çizen Akar;  “Bu zafer,yıllarca hukuksuzluğa ve haksızlığa göz yumanlara bir cevaptır. Biz can kardeşlerimizin bu mücadelesinde hep yanlarında olduk. Çünkü biz aynı kök ve gövdeden beslenen ulu çınarın dalları gibiyiz. Alpaslan’ın, Kül Tigin’in, Fuzuli’nin Dede Korkut ve Atilla’nın torunlarıyız. Yaşananlar, iki ülkenin kalplerine asla kilit vuramamıştır ve vuramayacaktır” şeklinde konuştu.

Ermenistan düşmanlığı bırakmalı

 Zaman zaman Türkiye’de meydana gelen afetlerde Azerbaycan’ın tüm imkanlarıyla hep yardım elini uzatan ilk ülkelerden biri olduğunu hatırlatan Akar “Tüm dünya şöyle bilsin; Türkiye ve Azerbaycan kardeşliği ebede kadar uzanacaktır. Zafer elde edilmiştir. Kafkasya’ya huzuru sağlayacak barışın kalıcı olabilmesi için şimdi yeni bir mücadele başlamıştır. Bu nedenle ‘Şuşa Beyannamesi’ gelecek için atışmış olan önemli adımlardan biridir. İki ülke cumhurbaşkanı da yapıcı yaklaşımlar sergileyerek iş birliği ve istikrara dayalı yeni bir dönemin kapısını aralamayı başarmışlardır.  Biz de Ermenistan yetkililerinin şu anda yürütmekte oldukları politikaları bir kenara bırakarak bu tarihi fırsatı değerlendirmelerini istiyoruz. Kin ve nefret üzerine bir gelecek inşa edilemez. Ermenistan, artık düşmanlığı bırakarak geleceğe bakmalıdır” yorumlarını yaptı.

Akar sözlerini, "Yaşasın Azerbaycan-Türkiye kardeşliği!" diyerek bitirdi.

Yorumlar (0)