13 tv ve radyo kanalının ofisleri kapatıldı

Irak'ta, "mesleki çalışma kurallarını ihlal ettikleri" gerekçesiyle 8 uydu kanalı ile 5 radyonun ofislerini kapatıldı. 5 uydu kanalına da uyarı gönderildi.

DÜNYA 25.11.2019, 06:24
13 tv ve radyo kanalının ofisleri kapatıldı

Irak Ulusal İletişim ve Medya Komisyonu Yönetim Kurulunun perşembe günkü toplantısında, aralarında Suudi Arabistan merkezli El-Hades, Lübnan merkezli Anb ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden yayın yapan NRT Televizyonu, Dicle, Eş-Şarkiyye, El-Felluce, Er-Raşid ve "Burası Bağdat" televizyon kanallarının ofislerinin 3 ay süreliğine kapatılması kararı aldı. 

Irak Ulusal İletişim ve Medya Komisyonu ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli "El-Hurra Irak" ve "Sava" radyoları ile yerel "Radyo en-Nas", "Bugün" ve "Nava" radyolarının ofislerinin kapatılmasına da karar verdi.

Irak'ta Basın Özgürlüğünü Savunma Cemiyeti ise, Irak Ulusal İletişim ve Medya Komisyonu'nun bu kararını "dikta davranışı" ifadeleriyle niteleyerek yapılanlardan büyük endişe duyulduğunu kaydetti. 

Basın Özgürlüğünü Savunma Cemiyeti yaptığı açıklamada Irak Ulusal İletişim ve Medya Komisyonu'nun kararlarının basın ve iletişimi garanti altına alan anayasa ve kanunlara aykırı olduğunun altı çizildi. 

Basın Özgürlüğünü Savunma Cemiyeti Irak Parlamentosundan, Ulusal İletişim ve Medya Komisyonu üyelerinin bu basın kuruluşlarına yönelik keyfi davranışla ilgili sorgulanması çağrısı yaptı.  

Ayrıca Basın Özgürlüğünü Savunma Cemiyeti, bakanlar kurulundan bu kararların iptalini ve "ağızları susturan kararlar" çıkarılmasının sona erdirilmesini talep etti. 

Yorumlar (0)