İnsanlık dramı: 60 kişi öldü!

Çatışmalar yüzünden suya bile erişimin olmadığı ve büyük insanlık dramının yaşandığı Yemen'in Hudeyde vilayetinde dang humması ve malarya hastalıklarından 60 kişi hayatını kaybetti.

DÜNYA 25.11.2019, 06:36
İnsanlık dramı: 60 kişi öldü!

Yemen'in Hudeyde şehrinde çoğunluğu çocuk, bir ay içinde toplam 60 kişinin dang humması ve malaryadan yaşamını yitirdiği açıklandı. 

Yemen'deki sivil toplum örgütlerinden İnsani Basın Kurumu tarafından yayınlanan raporda, Husilerin hakim olduğu Hudeyde vilayetinin el-Cerahi kasabasında son bir ay içinde 12 yaş altı 46 çocuk, 9 erkek ve 5 kadının dang humması ve malarya yüzünden hayatını kaybettiği bildirildi.

İstatistiklerin Cerahi kasabası sağlık merkezinden alındığı, toplam 7 bin kişinin bu iki hastalıkla an itibariyle boğuştuğu bilgisi verildi.

Yemen'de yaşanan insani kriz

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hakim olduğu Yemen'de İran destekli Husiler ile hükümete bağlı güçler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Husiler, 2014 yılının Eylül ayından bu tarafa başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutarken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise 2015 yılının Mart ayından bu tarafa Husilere karşı Yemen hükümetine destek sağlıyor.

Çatışmalar ve hava saldırıların bedelini ise siviller ödüyor. Büyük bir insanlık dramının yaşandığı Yemen'de temiz suya erişim yok. Yetersiz beslenme, ilaç ve tıbbi malzemelerdeki eksikliklerin yanı sıra sağlık merkezlerinin kapanması gibi sebepler de kolera başta olmak üzere salgın hastalıkları tetikliyor.

Yorumlar (0)