121 yıllık fotoğraf şaşırttı!

Washington Üniversitesi arşivlerinde yer alan ve 16 yaşındaki İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg'e benzeyen bir kız çocuğun bulunduğu 121 yıllık fotoğraf, sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

DÜNYA 20.11.2019, 17:19
121 yıllık fotoğraf şaşırttı!

Washington Üniversitesi arşivlerinde yer alan ve 1898 yılında Kanada'nın Yukon bölgesinde çekilen 121 yıllık bir fotoğrafta, İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg'e çok benzeyen kız çocuğu sosyal medyayı karıştırdı.

Fotoğrafı gören sosyal medya kullanıcıları, 16 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg'in zaman yolcusu olduğunu ve geçmişten geldiğini iddia etti.

Bazı kullanıcılar da fotoğrafın montaj olduğunu ileri sürdü ancak fotoğrafın gerçek olduğu bilgisi verildi. Fotoğrafa bu linkten ulaşılabiliyor.

Kanada'da 1898 yılında çekilen fotoğrafta iki küçük erkek ve bir küçük kız çocuğu görülüyor. Küçük kız çocuğu, Kuzey Amerika'dan Avrupa'ya sıfır karbon salınımı amacıyla seyahat eden Greta Thunberg'e benzerliği ile şaşırtıyor.

Bazı internet sitelerinde fotoğraftan yola çıkılarak Greta Thunberg'in uzaylı olduğu teorileri konuşuldu. 

Greta Thunberg'in görseli, su baskınları nedeniyle zor günler geçiren Venedik'te bir fotoğrafa montajlanmış ve fotoğrafın üzerine "Size söylemiştim" ifadesi yazılmıştı. Bahsi geçen montaj görsel, sosyal medyada birçok kez paylaşılmıştı. 

Yorumlar (0)