Zuckerberg bir darbe de Microsoft'tan yedi!

Microsoft, Facebook'a verdiği tüm reklamlara son verdiğini duyurdu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 30.06.2020, 16:05 30.06.2020, 17:23
Zuckerberg bir darbe de Microsoft'tan yedi!

Facebook, ABD Başkanı Donald Trump'ın nefret söylemlerini kullanması nedeniyle tepki çekmişti.

Sosyal medya platformu, politikalarını tekrar değerlendireceğini bildirse de başka şirketlerin yaptırımlarına maruz kaldı. 

Facebook’a reklam verilmemesi amacıyla birçok kuruluş tarafından kampanyalar başlatıldı. Bunun üzerinde farklı şirketler de bu kampanyaya dâhil olarak Facebook reklamlarına son vermişti. 

Son olarak Microsoft'tan Chris Capossela, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) Instagram ve Facebook reklamlarına son verdiklerini, daha sonra da bunu dünya genelinde uyguladıklarını bildirdi. 

Chris Capossela, Microsoft'un sosyal ağda reklam yayınlamayı sürdürmesi için nasıl bir hamlede bulunulması gerektiği hususunda Facebook ve Instagram ile irtibata geçtiğini kaydetti. 

Reklam harcamalarını tekrar başlatmalarının Facebook'un tutumuna bağlı olduğunu aktaran Chris Capossela, yine de söz konusu sürecin Ağustos ayına kadar sürmesinin öngörüldüğünü ifade etti.

Söz konusu gelişmeler, Mark Zuckerbeg'in zor bir dönem geçirmesine yol açıyor. 

Mark Zuckerberg, son olarak ABD Başkanı Trump'ın George Floyd protestolarına katılan kişilere yönelik nefret söyleminin platformdan kaldırılmaması üzerine kişisel servetinden 7 milyar dolar yitirmiş ve dünyanın en zenginleri listesinde 3'üncü sıradan düşerek 4'üncü sıraya yerleşmişti.

Yorumlar (0)