Zorba WhatsApp'tan yeni Türkiye açıklaması!

AB ve İngiltere'yi istisna tutarak Türkiye'ye sözleşme dayatmasında bulunan ve 8 Şubat'a kadar süre vererek tehdit eden WhatsApp, büyük dijital göçü durdurmak için Türkiye ile ilgili yeni açıklama yaptı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.01.2021, 12:56 16.01.2021, 10:03
Zorba WhatsApp'tan yeni Türkiye açıklaması!

Gizlilik ilkesinden AB ve İngiltere'yi istisna tutarak, Türkiye'ye sözleşme dayatma ve zorbalık yapma gafletinde bulunan WhatsApp kan kaybediyor.

Büyük dijital göçü durdurmak için adeta Türkiye'deki kullanıcılarına yalvarmaya başlayan kişisel mesajlaşma platformu WhatsApp, bu sabahtan itibaren Türkiye'deki uygulamayı kullananlara, "WhatsApp ve Facebook mesajlarınızı görmüyor" taahhüdünü teyit eden özel durum mesajları göndermeye başlayacaklarını bildirdi.

Kişisel sohbetlerin uçtan uca şifreli olduğunu ve bu yüzden WhatsApp'ın bunları okuyup dinleyemeyeceğini ileri süren WhatsApp, kullanıcıların konumunu da göremediğini, WhatsApp'taki rehber kişilerinin Facebook ile paylaşılmadığını iddia etti.

Açıklamasında "Gizlilik İlkesi" ile ilgili tek kelime etmeyen WhatsApp, Avrupa Bölgesi'nin muafiyetine değinmedi ve Türkiye'ye tanıdığı 8 Şubat'a kadar sözleşmenin kabul edilmesi zorunluğuna temas etmedi.

WhatsApp ekranlarına duyurular gelmeye başladı

Gizlilik Kuralları ve Hizmet Politikası ile ilgili Türkiye'ye özel açıklama yapan WhatsApp, Türkiye’deki kullanıcılarının WhatsApp uygulaması ekranlarından özel bir duyuru yayınladı.

WhatsApp tarafından uygulamalar üzerinde açılan açıklamada, Gizlilik Politikası ile ilgili paylaştıkları son güncelleme (zorbalık sözleşmesi) sonrası Türkiye'deki kullanıcılardan çok sayıda soru aldıklarını ve bu sorulara cevap vermek istedikleri belirtildi.

WhatsApp hikayeler bölümünde yapılan paylaşımlarda Türk kullanıcılarının gizliliğini korumaya kararlı oldukları, kişisel sohbetleri uçtan uca şifreli olarak korudukları, WhatsApp'ın bunları okuyamadığı ve dinleyemediği, WhatsApp'ın Türk kullanıcılarının konumu göremediği, WhatsApp'ın Türk kullanıcılarının adres defterindeki kişileri Facebook ile paylaşmadığı savunuldu.

AB ve İngiltere istisna tutulmuştu

WhatsApp 4 Ocak'ta Avrupa Birliği ve İngiltere dışındaki ülkelerde uygulamayı kullananlara Gizlilik İlkesi'ni dayatmış ve 8 Şubat'a kadar onay vermemeleri durumunda platformdan atmakla tehdit etmişti.

Zorbalıktan hazzetmeyen Türk kullanıcıları bir bir Telegram ve Bip gibi alternatif uygulamalara göç etmeye başlamış, Kişisel Verileri Koruma Kurulu resen soruşturma başlatmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan WhatsApp'ını kapatıp Telegram ve Bip'e geçtiğini duyurmuştu.

Yorumlar (0)