Tekinsiz Vadi, Kundura Sahne’nin çevrimiçi gösteriminde yer alacak!

Beykoz Kundura’nın yeni açılan Kundura Sahnesi, çevrimiçi programında ‘bir androidin tek kişilik performansı’ olarak tanımlanan Tekinsiz Vadi adlı gösteriyi gösterecek.

KÜLTÜR-SANAT 15.01.2021, 13:05 17.01.2021, 09:18
Tekinsiz Vadi, Kundura Sahne’nin çevrimiçi gösteriminde yer alacak!

2021 yılı bahar ayı içerisinde kapılarını açmayı planlayan ve Beykoz Kundura’nın ‘dans’ temelli disiplinli performans sanatlarına yenilikçi bir bakış atmayı amaçlayan yeni oluşumu Kundura Sahne, etkinliklerine çevrimiçi olarak devam ediyor.

Avrupa tiyatrosunun provokatif yönetmen ve sanatçısı İsviçreli Stefan Kaegi yönetmenliğinde yola çıkan Uncanny Valley yani Tekinsiz Vadi adlı gösteri, 15 Şubat’a kadar Türkçe altyazılı ve ücretsiz bir şekilde kultur.beykozkundura.com web adresinde izlenebilecek. Tekinsiz Vadi ile, Alman yazar Thomas Melle’den referans alınarak kopyalanmış ve üretilmiş bir androidin bir saatlik gösterisi seyirciye sunuluyor. 

Bir yazarın edebiyat yolculuğu ve manik depresif tecrübeleri

Avrupa’nın önemli sanat kolektiflerinden ve tiyatro denince akla ilk gelen mekan olan Rimini Protokoll’ün çatısı altında çalışmalar üreten Stefan Kaegi’nin yönettiği oyun, yazarın edebiyat yolculuğunu ve manik depresif tecrübelerini de anlatıyor. Gerçekliğin algısını ve yapısal bütünlüğünü sorgulayan ve ilk sahnelendiği 2018’de tiyatro dünyasında heyecanla karşılanan oyun, ‘insan nedir’ ve ‘makine nedir’ sorularının birbirine karıştığı ‘tekinsiz alan’da rahatsız edici olduğu kadar merak uyandırıcı bir izleme deneyimi sunuyor.

Kundura Sahne ve Stefan Kaegi iş birliğiyle yazın “Remote X” geliyor!

Stefan Kaegi ve Rimini Protokoll, Kundura Sahne ile 2021 yılının yaz ayında da iş birliği içerisinde olacak. Kaegi’nin Moskova'dan Taipei’ye, gelişmekte olan şehirlere özel tasarladığı “Remote X” serisi, İstanbul için de uyarlanacak. “Remote İstanbul”, seyirciyi oyuncuya dönüştüren bir kurguyla karşımıza çıkacak.

Yorumlar (0)