Sultanahmet bombacısı DEAŞ'lı terörist tutuklandı

Suruç ve Sultanahmet'teki terör saldırılarında kullanılan bombaları temin eden terör örgütü DEAŞ mensubu terörist tutuklandı.

GÜNDEM 15.01.2021, 13:33 16.01.2021, 10:03
Sultanahmet bombacısı DEAŞ'lı terörist tutuklandı

Suruç ve Sultanahmet'teki terör saldırılarında kullanılan bombaları DEAŞ'tan alarak Türkiye'ye getiren ve 12 Ocak Salı günü Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonda yakalanan terör örgütü DEAŞ mensubu terörist adli makamlar tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DEAŞ terör örgütünün faaliyetlerinin tespit edilmesi ve önlenmesi için yürütülen çalışmalar çerçevesinde 12 Ocak'ta Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ve Milî İstihbarat Teşkilatı (MİT) Bölge Daire Başkanlığının ortak çalışmasıyla yeri tespit edilen ve yakalanan DEAŞ mensubu terörist Azzo Halaf Süleyman El Aggal'ın Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

Yoğun güvenlik tedbirleri alınarak adliyeye getirilen terörist, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Terör örgütü DEAŞ'ın Sultanahmet ve Suruç'taki bombalı terör saldırıları gibi çok sayıda canlı bomba eylemini planlayan Mahir El Aggal (Kod Adı: Abu Bera) ile birlikte faaliyetlerde bulunduğu belirlenen terörist Azzo Halaf Süleyman El Aggal, 12 Ocak Salı günü Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonda yakalanarak gözaltına alınmıştı.

DEAŞ'lı terörist Azzo Halaf Süleyman El Aggal'ın, terörist Mahir El Aggal tarafından planlanan 12 Ocak 2016'daki Sultanahmet Meydanı'ndaki saldırı için patlayıcı temin ettiği belirlenmişti. Bu saldırıda 10 Alman vatandaşı yaşamını yitirmiş ve 14'ü yabancı olmak üzere 16 kişi yaralanmıştı.

Yine terörist Mahir El Aggal'ın planladığı Suruç saldırısın da bombalarının terörist Azzo Halaf Süleyman El Aggal tarafından temin edilerek Türkiye'ye sokulduğu saptanmıştı. 20 Temmuz 2015 tarihinde Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde düzenlenen bombalı terör saldırısında 33 kişi yaşamını yitirmiş, 86 kişi de yaralanmıştı.

Yorumlar (0)