YÖK Atlas Nedir? Tercih Robotu Nasıl Kullanılır?

BİLİM-TEKNOLOJİ 22.10.2020, 01:23
YÖK Atlas Nedir? Tercih Robotu Nasıl Kullanılır?

YÖK yani Yüksek Öğretim Kurumu, üniversite tercihi yapmak isteyen öğrenciler için doğru tercihler yapabilmesi için bir program oluşturdu. Yök atlas adı verilen bu platformda tercih sihirbazı sayesinde lisans ve önlisans programlarının taban ve tavan puanları güncel olarak erişime açık olacak. Ayrıca başarı durumları ve kontenjan bilgileri de bu programda yer alıyor.

YÖK Atlas Neden Kullanılır?

Her yıl üniversite öğrencisi olmak isteyen milyonlarca öğrenci sınava giriyor. Uzun ve stresli bir hazırlık döneminin ardından sınavını tamamlayan öğrenciler için zor olan ikinci aşama başlıyor. En uygun üniversite tercihi yapmak, öğrencilerin gelecek planlaması yapabilmeleri için ciddi önem taşıyor. Bunu göz önünde bulunduran Yüksek Öğretim Kurumu öğrenciler için hazırladığı Yök atlas programında ihtiyaç duyulan tüm bilgileri yayınlıyor.

Tercih etmeyi düşündüğünüz üniversite hakkında pek çok bilgiye Yök atlas programı ile ulaşabilirsiniz.

  • Kontenjan bilgileri,
  • Yerleşmeye hak kazanan ve başvuru yapan öğrencilerin cinsiyet bilgileri,
  • Yerleşen adayların memleketleri ve geldiği ilkler,
  • Adayların öğrenim durumları, mezuniyet yılları ve mezun oldukları lise alanları gibi orta öğretim bilgileri,
  • Tercih yapılmak istenen üniversitenin taban ve tavan puanları,
  • Bu üniversitenin tercih edilme istatistikleri,
  • Adayların net ortalamaları, puanları ve başarı sıralamaları,
  • Adaylardan istenen yerleşme koşulları gibi daha pek çok bilgi bu sistem aracılığıyla adaylara sunuluyor. Tercih yapacak öğrenci açısından bakıldığında avantaj sağlıyor. Bu bilgilere sahip olan aday, nasıl bir üniversitede hangi koşullarda ve kimlerle birlikte öğrenim göreceği konusunda fikir edinmiş oluyor.

YÖK Atlas Nasıl Kullanılır?

Yök atlas programı, herkesin rahatça kullanabilmesi için oldukça kolay hazırlanmış. Öncelikle sisteme giriş yapılıyor. Karşınıza çıkacak sayfada lisans, önlisans, net sihirbazı ve başarı atlası olarak dört seçenek sunuluyor. Eğer üniversite tercihi yapmak istiyorsanız lisans veya önlisans atlasından birini seçerek tüm üniversitelerin listesine ulaşabilirsiniz. Bu üniversitelerin tüm bölümlerini aynı liste üzerinden inceleyebilirsiniz.

Yök atlas, tercih yapmak isteyen öğrencilerin en doğru kararı verebilmesi için her yıl güncellenmeye devam edecek. Bu sayede öğrenciler emek vererek hazırlandıkları YKS serüveninden başarı ve isabetli karar ile çıkmış olacaklar.

Yorumlar (0)