"Yeni reform paketi yatırımcıları Türkiye'ye çekecek"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, altıncı kez bu yıl düzenlenen Avrasya Yükseköğretim Zirvesi'ne video konferans yoluyla katıldı. Varank sanayideki başarılı etkilerden bahsederken, bu durumun yatırımcıları Türkiye’ye çektiğini de sözlerine ekledi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.03.2021, 14:39 16.03.2021, 09:27
"Yeni reform paketi yatırımcıları Türkiye'ye çekecek"

Altıncı kez düzenlenen Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’ne video konferans yoluyla katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yatırımcıların Türkiye’ye sanayi başarısından kaynaklı git gide ilgi göstermeye başladığını belirtti. Varank konuşmasında, Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’nin yükseköğretimin geleceği konusunda yolların belirlenmesinde önemli bir katkısının olabileceğini belirtti. Türkiye’nin 2020'yi pozitif bir büyümeyle beraber sonlandırdığını ve pandemiye rağmen bunun olduğunu belirten Varank, 18 yıl içerisinde güçlü bir sağlık altyapısı oluşturduğunu da sözlerine ekledi. Bu durumun tarım sektörü ve imalat sanayisi ile de bağlantılı olduğunu söyleyen Varank, Türk sanayisinin pandemiyi rahat bir şekilde atlattığını öne sürdü.

“Yeni reform paketi, Türkiye’yi daha da cazip hale getirecek!”

Ülke içinin yanı sıra yurt dışı taahhütlerini de eksiksiz tamamladıklarını söyleyen Varank, bu başarılı çalışmanın yurt içinden ve özellikle yurt dışından yatırımcıların da ilgisini çektiklerini belirtti. Ekonomi alanındaki yeni reform paketinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını belirten Varank, bu paketin Türkiye’yi daha da cazip bir hale getireceğini belirtti. "Milli Teknoloji Hamlesi" için hedeflerinin insan kalkınması olduğunu söyleyen Varank, kalkınmanın da kaliteli ve doğru bir eğitimle olabileceğini öne sürdü. Türkiye’deki genç nüfusun yüzde 23,5 oranında olduğunu söyleyen ve bunun avantaj olması gerektiğine işaret eden Varank, için okul öncesi eğitimden yükseköğretime çok önemli adımlar atılmaya başlandığını sözlerine ekledi.

Üniversiteler ve iş dünyası arasındaki iş birliğinin güçlenmesi amaçlanıyor

Gençler için projeler tasarladıklarını belirten Varank,, bu bağlamda TÜBİTAK Stajyer Araştırmacı Burs Programı, Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı ve  Sanayi Doktora Programı çalışmalarını başlattıklarını müjdeledi.  Ana hedeflerinin eğitim olduğunu dikkat çeken Varank, gençlerin iş dünyana daha donanımlı katılmalarının birinci hedeflerinin olduğunu belirtti. KOSGEB ‘de verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri'nden 1,5 milyon vatandaşın eğitim aldığını söyleyen Varank, üniversiteler ve iş dünyası arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi adına "Imagine Tomorrow Uluslararası Girişimcilik ve İnovasyon Etkinliği"nin yapıldığını belirtti. Bünyelerinde düzenlenen TEKNOFEST'e kıymet verdiklerini söyleyen Varank, başvuru süresinin 15 Mart'a uzatıldığını ve gençlerin teknoloji alanında çalışmalarıyla katılmaları gerektiğini söyledi.

Yorumlar (0)