Yarın telefonlarda '5G' ibaresi görülecek

Yüksek hızda veri iletişimini sağlayan 5G teknolojisi, yarın Adil Karaismailoğlu'nun iştirak edeceği tanıtım merasimiyle İstanbul Havaalanı'nda hizmete sunulacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 28.07.2022, 20:48
Yarın telefonlarda '5G' ibaresi görülecek

İstanbul Havaalanı, ülkemiz için yüksek hızda veri iletişimi sağlayacak olan 5G teknolojisinin kullanılacağı ilk lokasyon olacak.

Cep telefonunun da uyumlu olması gerekiyor

Ülkemize hizmet vermekte olan üç GSM operatörü, yarın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu'nun iştirak edeceği tanıtım töreniyle ilk defa 5G hızını yolcuların hizmetine sunuyor olacak.

İlk etapta test maksatlı faaliyete geçecek olan 5G şebekesi ile cep telefonu bahse konu teknolojiye uyumlu yolcular 5G hızının keyfini yaşayabilecek.

İstanbul Havaalanı'nı kullanan yolcuların telefonlarında ilk defa '5G' ibaresi görülecek.

"İlk sinyal 2023'te"

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, 2023’te ilk 5G sinyalini Türkiye’nin hizmetine sunmayı hedeflediklerini açıklamıştı.

Sayan, 5G frekansları için ihaleyi 2022’de tamamlamayı, ilk sinyali ise 2023’te bütün vatandaşların hizmetine sunmayı hedeflediklerini duyurmuştu.

2020’de 5G test şebekelerini denediklerini söyleyen ve önemli bir başarı yakaladıklarını vurgulayan Sayan, şebekelerin yerlileştirilmesi çalışmalarının şu anda en önemli ve kritik öncelikleri olduğunu aktarmıştı.

Uçtan Uca Yerli ve Milli 5G Projesi'ne ilişkin ilk testlerin mart sonunda tamamlandığını duyuran Sayan, radyolink, çekirdek şebeke, 5G yeni radyo, şebeke yönetim sistemi gibi hususlarda prototipler ile Ar-Ge süreçlerinin hazırlandığını kaydetmişti

Hedeflerinin dünyayla tam uyumlu bir şekilde 5G’yi ilk kullanan ve geliştiren ülkelerden biri olmak olduğuna dikkat çeken Sayan, 5G projesinin, Türkiye’nin gelişiminde itici bir güç olacağını vurgulamıştı. 

Yorumlar (0)