Yapay zeka yayaları fark ederek kazaları önleyecek

Yayaların ve araç sahiplerinin güvenliği için geliştirilen yeni bir uygulama, yayaları fark ederek trafik kazalarını önlemeyi hedefliyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 16.01.2020, 14:35
Yapay zeka yayaları fark ederek kazaları önleyecek

Araç ve yayaların karıştığı trafik kazalarının büyük çoğunluğunu sürücülerin dikkatsizliği oluşturuyor. Çoğu zaman yayaları fark etmeyen sürücülerin dikkatsizliği sonucu ölüm veya sakatlıklarla sonuçlanan büyük kazalar yaşanabiliyor. Yeni geliştirilen bir uygulama sayesinde, dikkat dağınıklığının neden olduğu trafik kazalarının önüne geçebilmek amaçlanıyor.

VisibleZone isimli uygulama, etraftaki akıllı telefonlardan yararlanarak yayaların varlığını fark edebilmeyi, bölgedeki yaya aktivitesini yapay zeka kullanarak tahmin edebilmeyi amaçlıyor. Uygulama sayesinde, yayaların başına gelebilecek ölümlü kazalar önlenebilecek. Uygulamanın sadece araç sahipleri tarafından değil, yayalar tarafından da yüklenmesi gerekiyor.

Uygulamanın ilerleyen dönemde Android cihazların içine gömülü olması bekleniyor. Böylece Android kullanıcıları uygulamayı manuel olarak yüklemeye gerek kalmadan kullanabilecek.
 

Yorumlar (0)