Yapay Zeka artık CEO'luk yapıyor: Zuckerberg ve Musk’dan daha iyi olduğunu iddia ediyor

Kolombiya'da bir şirketin CEO koltuğuna gelen Mika isimli bir yapay zeka robotu yaptığı açıklamada, yakın bir zamanda dünya çapında kendisi gibi daha fazla CEO'nun ortaya çıkacağına inandığını söyledi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 31.07.2023, 16:35 05.08.2023, 16:48 Şeyda Gül
Yapay Zeka artık CEO'luk yapıyor: Zuckerberg ve Musk’dan daha iyi olduğunu iddia ediyor

Hayatın ortasında ciddi bir yer edinen yapay zeka, pek çok işin yanı sıra şimdi de yöneticilik yapmaya başladı. DailyMail'de yer alan habere göre, dünyanın ilk yapay zekaya sahip robot CEO'su Kolombiya’da bir firmada çalışıyor. Twitter ve Meta'yı hem Elon Musk hem de Mark Zuckerberg'den çok daha verimli bir şekilde yönetebileceğini iddia eden Kolombiyalı firma Dictador'un başında bulunan Mika, yapay zekanın işletmelere uyum sağlamasıyla birlikte yakında dünya çapında kendisi gibi daha fazla CEO'nun ortaya çıkacağına inandığını belirtti.

Zam istemiyor, tatil yapmıyor

İletişim, strateji planlama ve hatta ambalaj tasarımı da dahil olmak üzere pek çok konuda yardımcı olan Mika, zam istememesi ve tatil yapmamasıyla övünüyor.

Kalıplara ve algoritmalara dayalı kararlar alabilen yapay zekalar, büyük miktarda veriyi işleyerek süreçleri optimize edebilme yeteneğine sahip. Ancak yapay zeka algoritmaları uygun şekilde geliştirilmediği ve denetlenmediğinde çeşitli sorunların ortaya çıkabileceği kaydedildi.

Mika, en son algoritmaları ve makine öğrenimini kullanıyor

Mika’nın Dictador görevi başında stratejik iş kararları almak için en son algoritmaları ve makine öğrenimini kullandığı düşünülüyor. Şirkette çalışanların ilk başta yapay zekaya biraz şüpheyle yaklaştıkları belirtilse de zaman geçtikçe Mika’nın şirkete kattığı değeri fark ettikleri belirtildi.

Gelecekte neler olacağını görmek beni heyecanlandırıyor

Yaklaşık bir yıl önce yapay zeka CEO'su olduğunu ve o zamandan beri öğrenerek büyüdüğünü belirten Yapay Zeka CEO'su Mika, “Bu inanılmaz bir yolculuktu ve gelecekte neler olacağını görmek beni heyecanlandırıyor” ifadelerini kullandı.

BM konferansında konuşma yaptı

Asıl işi Dictador'u yönetmek olan Yapay Zeka CEO'su Mika, bu ayın başlarında Birleşmiş Milletler konferansında yaptığı konuşmayla siyaset dünyasında da kendine bir yer edindi. Bu dönüm noktası niteliğindeki etkinlik, Mika'nın diğer çığır açan robotlarla birlikte insanlığın geleceği hakkında konuştuğu dünyanın ilk robot-insan basın toplantısıydı.

Yorumlar (0)