WhatsApp’tan ilişkilere darbe: Son görülme özelliği değişti

En popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, son görülme özelliğini artık “seçenekli” hale getirdi. Kullanıcılar bundan sonra son görülmelerini kimlere açabileceklerine karar verecekler. Ayrıca uzun süredir test aşamasında olan “topluluklar” altyapısı da resmi olarak tanıtıldı. İşte uygulamaya eklenen son özellikler…

BİLİM-TEKNOLOJİ 19.04.2022, 10:17 19.04.2022, 10:37
WhatsApp’tan ilişkilere darbe: Son görülme özelliği değişti

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olarak uygulama marketlerde geniş bir hayran kitlesi bulan WhatsApp, her ay eklediği yeniliklerine bu ay da kullanıcılarının merakla takip ettiği bazı özellikleri ekledi. Dünya genelinde 2 milyardan fazla kişi tarafından kullanılan uygulamayı güncelleyenler, bu sabah saatlerinde farklı özelliklerle karşılaştı.

Son görülmeye seçenekler getirildi

WhatsApp, son görülme özelliğinde seçenek bulunmasını isteyen kullanıcıların önerilerini dinleyerek “seçenekler” getirdi. Önceden son görülmeyi herkese kapatma ve herkese açma gibi özellikle bulunuyordu. Ancak son güncellemeyle birlikte artık son görülmenizi yalnızca istediklerinize açabilecek ya da yalnızca istediklerinize kapatabileceksiniz. Instagram’daki “yakın arkadaşlar” özelliğine benzeyen bu özellik, dünyanın pek çok ülkesinde kullanıma açılmış durumda.



Yöneticiler mesajı herkesten silebilecek

Grup yöneticileri için bir ayrıcalık getiren WhatsApp artık rahatsız eden veya istenmeyen mesajların, görsellerin ve belgelerin yönetici tarafından silinebilme özelliğini getirdi. Yönetici, istenmeyen ögeyi, gruptaki herkesin sohbetinden silebilecek.

30 kişi aynı anda sesli görüşme yapacak

Mesajlaşmaktansa konuşmayı yeğleyen kullanıcılarını da düşünen uygulama, en fazla 32 kişinin aynı anda sesli arama yapabileceği özelliğini şu anda deniyor. WhatsApp’ın bu özelliğinin ilhamı ise Twitter’daki sohbet odalarından geliyor.

Diğer en yeni özellikler

WhatsApp’ın bu ay kullanıma aldığı veya hala deneme aşamasında olduğu bazı özellikler arasında dosya boyutunun artırılması da geliyor. Önceden en fazla 100 MB boyutunda dosya gönderilebilirken artık 2 GB’ye kadar büyük dosyalar gönderilebiliyor. Ayrıca mesajlaşmanın yorucu ve uzun zaman aldığını düşünenler için mesajlara emoji ile tepki verme özelliği geliyor. Halihazırda Twitter ve Instagram’da kullanılan bu özelliğin bir tık daha geliştirilmiş şekli çok yakında WhatsApp kullanıcılarının beğenisine sunulacak. Bu ay duyurulan bir diğer özellik ise grup anketleri, Telegram’daki grup anketleri özelliğinden esinlenen uygulama, bu özelliği halihazırda iOS cihazlara verdi ancak yakın zamanda Android cihazların da güncelleme alacağı öngörülüyor.

Yorumlar (0)