Wetransfer Nedir? Nasıl Kullanılır?

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.10.2020, 23:03
Wetransfer Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bildiğiniz gibi çözünürlüğü yüksek veya hacmi büyük dostları transfer etmek oldukça zor. Mail gibi iletişim araçları ya da sosyal medya uygulamaları ile gönderebileceğiniz dosya boyutu çok kısıtlı. Dosyayı defalarca küçültmek, kırpmak ya sıkıştırmak da bir hayli emek istiyor. Üstelik gönderdiğiniz dosya kalitesini yitiriyor. Dosya ister video ve fotoğraf gibi görüntüden oluşsun ister belgeden oluşsun tek çare olarak taşınabilir disk ile transfer etmek gibi görünüyor. Fakat ulaşması gereken yer uzakta ise bu fikir de seçenek olmaktan çıkıyor. Ama artık düşünmenize bile gerek yok. Wetransfer sayesinde büyük dosyaları bir tık ile gönderebilirsiniz.

Wetransfer, 2009 yılında piyasaya sürülen bir uygulamadır. Uygulamanın özelliği 2 GB'a kadar olan dosyaları ücretsiz ve pratik bir şekilde gönderebilmesidir. Android ve IOS kullanıcıları için mobil uyumlu programı bulunduğu gibi bilgisayardan da kullanılabiliyor.

Wetransfer Nasıl Kullanılır?

Daha önce Wetransfer programını hiç kullanmadıysanız hatta ilk defa duyuyorsanız, neden daha önce keşfetmedim diye şaşırabilirsiniz. Wetransfer sayesinde Bulut ve Google Drive gibi uygulamalardan daha pratik bir şekilde dosya aktarımı yapabilirsiniz. Üstelik dosyayı başka bir yere yükleyip oradan paylaşıma açmak gibi zahmete girmenize gerek yok.

Wetransfer kullanmak için mail adresiniz ile kayıt olmanıza bile gerek yok. Dilerseniz daha sonra kayıt olup oturum açabilirsiniz. Ama gönderinin acelesi varsa ve vaktiniz yoksa bir an önce kendi mail adresinizi ve alıcıya ait mail adresini girerek aktar butonuna basın. Bu şekilde sadece dosya değil klasör gönderebilirsiniz. Gönderdiğiniz dosya bir link olarak alıcıya ulaşıyor. Linke tıkladıktan sonra dosyanın karşı taraftan indirilmesi gerekiyor. Yalnız bu indirme süresi bir hafta ile kısıtlıdır ve bir hafta sonunda dosya sistemden silinir. Ayrıca alıcı için herhangi bir notunuz varsa mesaj kısmına bunu da ekleyebilirsiniz.

Wetransfer 2 GB ve daha küçük dosyalar için tamamen ücretsiz bir şekilde kullanılıyor. Mobil cihaz kullanarak aktarım yaparsanız bu limit 10 GB'a kadar çıkabiliyor. Eğer sık sık dosya göndermeniz gerekiyorsa ve bu dosyaların boyutu 10 GB'ı aşıyorsa Wetransfer Plus kullanabilirsiniz. Plus kullanıcı olduğunuzda, aldığınız hizmete kıyasla cüzi bir miktar ödeme yapmanız gerekiyor. Plus üyeliği yaptıktan sonra gönderi limiti 20 GB olacaktır. Diğer bir Wetransfer Plus avantajı ise kilitli bağlantı paylaşabilme özelliğidir. Bu sayede paylaşım linki elinde olan herkes dosyayı göremez.

Yorumlar (2)
Ahmet 4 yıl önce
Wetransfer artık eskisi gibi kullanışlı değil. Çünkü üyelik veya doğrulama olmadan ücretsiz dosya transferine izin vermiyor. Üstelik ücretsiz kullanıcıları için hızı yavaş. Wetransfer alternatifi artık SendGB sitesi. 5 GB'a kadar üye olmadan dosya yükleniyor.
Nurettin 3 yıl önce
Önerim Sendgb olur. Daha hızlı.