Uzay İstasyonu'na gönderilecek kişiyi Erdoğan açıklayacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cebeci Site Kız Öğrenci Yurdu'ndaki Diplomat Akademi Kampı'nda önemli açıklamalar yaptı. Varank, Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilecek kişinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını söyledi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 02.02.2023, 16:01 03.02.2023, 14:43 Hakan Öksüz
Uzay İstasyonu'na gönderilecek kişiyi Erdoğan açıklayacak

Cebeci Site Kız Öğrenci Yurdu'nu ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "7. Tematik Kış Kampları" kapsamında başlatılan Diplomat Akademi Kampı'na gitti. Burada öğrencilerle buluşan Bakan Varank, "Milli Uzay Programı" hakkında açıklamalar yaptı. Milli Uzay Programı'nın Türkiye Uzay Ajansı tarafından yürütüldüğünü hatırlatan Varank, Türkiye'nin uzay kabiliyetlerini artırmak istediklerini söyledi.

"Uluslararası Uzay İstasyonu'nda deney yapacaklar"

Bir Türk vatandaşının Uluslararası Uzay İstasyonu'na yollanmasının bu çalışmaların kapsamında yer aldığını kaydeden Bakan Varank, "Uluslararası Uzay İstasyonu'na gidecek kişilerin isimleri, Cumhurbaşkanı'mız tarafından duyurulacak. Bu turistik bir seyahat değil. Orada uzay ortamında gerçekleştirilmesi gereken bazı deneyleri yapacak. Ülkemizin uzay yarışında geri kalmaması için adımlar atıyoruz. Uzay diplomasisi, son yıllarda ciddi şekilde önem kazandı. uzaydaki hak ve menfaatler konuşulur hale geldi. Uzay hukukunun oluşturulması için çalışmalar yapılıyor." dedi.

"Yatırım desteği ve burs konularıyla ilgli bilgi veren bir site hazırlandı"

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının "gençlerin 1 numaralı bakanlığı" olduğunu belirten Varank, "Bir fikriniz var ama devletin destek verip vermeyeceğini merak ediyorsanız, yatirimadestek.gov.tr diye bir site hazırlandı. Buradan burs, yatırım kredisi veya çeşitli desteklerle ilgili bilgi edinebilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Antarktika bilim seferlerinin 7'ncisi başladı

Antarktika kıtasına her yıl bilim seferi gerçekleştirildiğini hatırlatan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Bu bilim seferlerinin 7'incisine iki gün önce başladık. Liselerarası Kutup Yarışması'nda birincilik elde eden 3 öğrencimizi gönderdik. Derece elde ettikleri projeleri orada hayata geçirme olanağına kavuşacaklar." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)