Ünlü spor giyim markası, Metaverse için iş ilanı yayınladı

Kısa sürede çığ gibi büyüyen metaverse akımına, dev markaların ilgisi devam ediyor. Bu kez ünlü spor giyim markası Nike, metaverse konulu iş ilanları yayınladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 29.01.2022, 15:17 31.01.2022, 08:59
Ünlü spor giyim markası, Metaverse için iş ilanı yayınladı

Artık dünyaca ünlü markalar da metaverse evreninde boy gösteriyor. Adidas, Crocs ve Gap gibi markalar bunların başını çekerken, ünlü spor giyim markası Nike da metaverse üzerinde çalışmalarıyla gündeme geliyor. Nike bu kez yeni iş ilanlarıyla gündeme geldi.

Nike’tan ‘Metaverse’ adımı

Dünyaca ünlü spor giyim firması Nike, geçen hafta LinkedIn’den 5 iş ilanı yayınladı. İlanlarda; kıdemli 3D oyun tasarımcısı, inovasyon mühendisi ve metaverse mühendisi, inovasyon programı yöneticisi, blockchain uzmanı, sanal malzeme tasarımcısı pozisyonlarına yer verildi. Metaverse mühendisi ilanında, “Prototiplerin, kavramların, metaverse cihaz ve yazılım çözümlerinin üretiminin uçtan uca kanıtlanmasının geliştirilmesine yardımcı olmak” ifadelerine yer verildi. Alternatif gerçeklik teknolojisine geçiş yapan Nike, Web3'ten uzaysal Web'e kadar birçok metaverse teknolojilerine de ilgi gösteriyor. Nike, geçen ay dijital ayakkabılarıyla NFT dünyasına adım attı. Ayrıca NFT ve metaverse odaklı firma, RTFKT‘yi satın almıştı.

Yorumlar (0)