Adalet Bakanlığı'nda görev değişimi... Gül, görevi Bozdağ'a devretti

Cumhurbaşkanlığı kararıyla affını talep eden Abdulhamit Gül, Adalet Bakanlığı’nda düzenlenen törenle görevini Bekir Bozdağ'a devretti.

GÜNDEM 29.01.2022, 15:54 29.01.2022, 15:58
Adalet Bakanlığı'nda görev değişimi... Gül, görevi Bozdağ'a devretti

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, Abdulhamit Gül'ün yerine Adalet Bakanlığı'na Bekir Bozdağ atandı.

Devir teslim töreni yapıldı

Atama kararının ardından öğle saatlerinde görev değişim töreni yapıldı. Törende açıklama yapan Abdulhamit Gül, Bozdağ'ın görevini başarılı bir şekilde yerine getireceğine inancının tam olduğunu belirterek, "Bu anlamda, sonuna kadar bütün yargı mensuplarına güveniyoruz. Çok değerli bakanımız deneyimiyle daha iyi bir noktaya taşıyacaklardır, inancımız tamdır." sözlerini kullandı.

Destekleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini ileten Gül, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Yaklaşık 4 buçuk sene önce görevi devraldığım Bekir Bozdağ’a görevi yeniden devrediyorum. Bizlere verdiği destekler için Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Tabii ki her makam geçici, bu milletin ferdi olmak en büyük şeref. Bizler bütün çalışmalarımızı reformların devamı meselesinde yaptık. Bu siyaset anlayışı, devam edecektir. Büyük reformlar, çalışmalar ortaya koyduk, en büyük hakem Allah'ın ve milletimizin bu meseledeki hükmüdür. Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı ve teşekkürlerimi tekrar arz ediyorum. Çalışma arkadaşlarıma, bütün personelimize, yargı çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bütün siyasi partilere, milletvekillerine, emek veren sivil toplum iş dünyasına ve milletimize teşekkürlerimizi iletiyorum. Değerli bakanımıza da şimdiden başarılar diliyorum, Rabbim utandırmasın.”

Bozdağ: “Emanet ettiğim bakanlığı tekrar devralıyorum”

Abdulhamit Gül’ün ardından söz alan yeni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yaptıkları için Gül’e teşekkür etti. Bozdağ emanet ettiği bakanlığı tekrar aldığını söyleyerek, "Bugün bir nöbet değişimi yaşanıyor. Adalet Bakanlığı görevini daha önce sevinçle Abdulhamit Gül’e emanet etmiştim. Şimdi aynı emaneti yeniden değerli bakanım bize devretmektedir. Her faaliyetimizin doğru olması için dua ediyorum, herkesten destek ve yardım beklediğimizi belirtmek isterim. Beraber daha ileriye koşacağız. Bundan sonra istişare ve dayanışma içinde olacağımızı söylemek istiyorum. Çok değerli bakanım, milletvekili arkadaşlarım ve kıymetli misafirler hepinizi tekrar selamlıyorum. Ülkemize ve milletimize hizmet etme imkanı için Rabbime şükrediyorum. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a teşekkürlerimi iletiyorum. Bakan Gül önemli reformlara imza attı. Burada anlatmaya kalksak zaman yetmez.


“Kılavuzumuz hukuk olacak”

Bekir Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sayın bakanımıza gönülden teşekkürlerimi iletiyorum. Bir bayrak değişimi, bugün bayrağı ben devralıyorum. Cumhurbaşkanımızla, kabinemiz ve parlamentomuzla daha iyisini, daha doğru bir şekilde yaparak yolumuza devam edeceğiz. Her çeşit iyi adımı, beraber daha ileriye taşıyacağız. Rehberimiz, kılavuzumuz hukuk olacaktır. Cumhurbaşkanımızın adalet politikalarını uygulamaya sokmak için bu politikaları hayata geçireceğiz. Bundan sonra da istişare ve dayanışma içinde olacağız. Rabbim ikimizin de yar ve yardımcısı olsun”

Yorumlar (0)