Twitter CEO'su güvenlik endişeleri nedeniyle Google kullanmıyor

Twitter'ın kurucusu ve CEO'su Jack Dorsey, geçtiğimiz günlerde bir tweet paylaştı. Paylaşımında çok bilinmeyen bir arama moturunun Twitter sayfasını etiketleyen Jack, varsayılan arama moturu olarak bu arama moturunu kullandığını belirtti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 30.11.2019, 10:59
Twitter CEO'su güvenlik endişeleri nedeniyle Google kullanmıyor

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Twitter, 21 Mart 2006 yılında Jack Dorsey isimli bir yazılımcı tarafından kuruldu. 

Kurduğu ve CEO görevini üstlendiği platformda günde yalnızca iki saat zaman geçirdiğini söyleyen Jack Dorsey, geçtiğimiz günlerde Twitter'da yeni bir gönderi paylaştı.

Dorsey, Twitter hesabında DuckDuckGo isimli bir arama moturunu etiketleyerek, DuckDuckGo'yu sevdiğini, bir süredir varsayılan arama moturu olarak bunu kullandığını ve uygulamasının daha iyi olduğunu belirtti.

DuckDuckGo, 2008 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) kurulan ve tamamen kullanıcı gizliliğini ön planda tutan bir arama motoru olarak biliniyor.

Kullanıcıların IP adreslerini ve kişisel arama sonuçlarını hiçbir şekilde kaydetmeyen arama moturu, bu sebeple daha güvenli bir arama motoru olarak görülüyor.

Jack Dorsey'in ise dünyanın en ünlü arama motoru Google yerine DuckDuckGo'yu kullanmayı tercih etmesinin sebebinin de güvenlik olduğu düşünülüyor.

Yorumlar (0)