Twitch’in iOS abonelik sistemi fiyatıyla şaşırtacak

Twitch platformunun sevilen kanallara direk abone olunabilmesini sağlayan ios özelliği geldi. Normalden daha yüksek fiyatlı abonelik tepkilere neden oldu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.10.2019, 12:30 20.10.2019, 01:47
Twitch’in iOS abonelik sistemi fiyatıyla şaşırtacak

ios platformunu kullanan Twitch izleyicileri, bundan sonra sevdikleri yayıncılara direkt olarak uygulama üzerinden abone olabilecekler. iOS platformundaki abonelik sisteminin farkı ise bir miktar daha pahalı olması.

Twitch genel olarak oyuncuların oyun yayınlarını paylaştıkları bir canlı yayın sistemi. Bu platform üzerinde bazı kullanıcılar, IRL sohbet yayınıyla birlikte izleyicileriyle sohbet edebiliyor ve bazı kişiler ise oyunları oynarken insanlarla paylaşarak eğlencesini artırabiliyor. Bu yöntemle izleyici kitlesini artıran yayıncılara destek sağlamak için Twitch sistemi üzerinden abone olabiliyorlar.

Aylık bedeli 4.99 dolar olan ücreti ödeyerek sevdiğiniz yayıncılara destek olmanın da ötesinde yayıncılar tarafından belirlenen bazı ikonlar ve yayın sohbet ekranında kullanılabilecek ifadeler de geliyor. Bunlarla da birlikte abone olunan kişilerin yayınlarını takip ederken reklamları es geçerek reklamsız bir deneyim yaşayabiliyorsunuz. Bunun da dışında Twitch, yayıncı eğer sohbet ekranını yalnızca abonelerine açtığı takdirde de abone olan kullanıcılar kısıtlanmamış oluyor.

Twitch bahsettiğimiz bu direkt abonelik sistemini ios platformu için de getirdi fakat sistem biraz daha farklı işliyor.

Abonelik ‘İOS Sub Token’ satın alınmasıyla çalışıyor

İos platformu üzerinde Twitch uygulamasında abonelik sistemi diğer platformlara göre biraz daha farklı işliyor. Öncelikle program üzerinden abone olmak istiyorsanız Apple mağazasından ‘ios Sub Token’ adındaki jetonlardan elde etmeniz gerekiyor. Bununla birlikte Apple tarafından bir komisyon koyulduğu için 4,99 dolar değerindeki ödeme size yaklaşık 5.99 dolar olarak yansıyor.

Bu sistem başlangıçta anlamsız gibi görünebiliyor fakat iki jetona 8.99 dolara sahip olabiliyorsunuz. Bu da iki aylık aboneliğin çok daha ucuza yansımasına neden oluyor. Twitch Apple platformunda şu an için Twitch Prime ismindeki abonelik sistemine erişelimeyor ve satın alınması mümkün olmuyor.

Yorumlar (0)