TikTok Facebook çalışanlarını transfer edecek

TikTok yüzde 20 daha fazla maaş avantajıyla Facebook çalışanlarını bünyesine katmaya hazırlanıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.10.2019, 12:00 20.10.2019, 13:19
TikTok Facebook çalışanlarını transfer edecek

Merkezi Pekin’de bulunan, birkaç makine öğrenmesi sebebiyle içerik platformunu işleten Çinli teknoloji firması ByteDance Musically isimli uygulamayı alarak 800 milyon dolarlık yatırımla ismini TikTok olarak değiştirmişti. O günden bu yana kullanıcı sayısı oldukça artış gösteren uygulama, Türkiye üzerinde yaklaşık olarak 20 milyon insanın kullandığı bir platform olarak biliniyor. Uygulama dünya genelinde ise yarım milyar insanın kullandığı bir sosyal ağ haline geldi.

TikTok firması geçtiğimiz günlerde Facebook merkezinin birkaç kilometre uzağında bulunan yeni yerine taşınarak bölgede yaşayanlara değişik pozisyonlarda iş imkanı sundu. Firma 2018 senesinden bu yana önceleri Facebook’ta çalışan 24 kişiyi bünyesine kattı.

TikTok bünyesinde çalışmalarını sürdüren Facebook çalışanları, ağın gitgide büyüdüğünü gözlemlediklerini ve bu yüzden iş tercihlerinde değişiklik yaptığını ifade ediyor. Bununla birlikte maddi imkanlar açısından da TikTok, Facebook çalışanlarına iyi bir imkan sunuyor. İddialar TikTok’un yüzde 20 oranında daha çok maaş verdiğini gösteriyor.

Yayınlanan yeni bir rapora göre TikTok firması yalnızca Facebook üzerinden değil, Amazon, Youtube, Apple ve Snapchat gibi şirketlerden de çalışanları bünyesine katıyor.

Facebook kan mı kaybediyor?

Tüm dünyada her ay 2.4 milyardan çok kullanıcısı olan Facebook bütün bu sayılara rağmen daha çok orta ve üst yaştaki kullanıcılara hitap eden bir yer olarak anılıyor. Yayınlanan bir raporun sonuçları oldukça şaşırtıcı. 1996 yılından sonra doğan insanların yüzde 30’u Facebook yerine Youtube, TikTok, Snapchat ve Instagram gibi kanalları tercih ediyor.

Yorumlar (0)