Türk oyun şirketlerinden büyük başarı: "ABD'de 10 oyundan 6'sı..."

Mobil oyun sektörüne ilişkin açıklamalarda bulunan Mert Can Kurum, Amerika Birleşik Devletleri’nde Mart ayından en çok indirilen 10 oyunun 6’sının Türk şirketlere ait olduğunu açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.03.2021, 14:58
Türk oyun şirketlerinden büyük başarı: "ABD'de 10 oyundan 6'sı..."

Türkiye’nin, mobil oyun sektöründeki etkisi artarken, Mart ayında önemli bir gelişme yaşandı. 



“En çok indirilen 10 oyunun 6’sı Türklere ait”

Üniversite döneminde oyun yazılım sektörüne adım atan Mert Can Kurum, Ege Üniversitesi Teknopark’ta Ruby Games şirketiyle oyun yazılımı işini geliştirdiklerini ifade etti. Bu süre içinde geliştirdikleri oyunlarla en iyi ve en çok indirilenler listelerine girmeyi başardıklarını açıklayan Kurum, geçen yıl geliştirdikleri “Hunter Assassin” adlı oyunun tüm dünya genelinde oyun kategorilerinde en çok indirilen 5. oyun olduğunu söyledi.

Bu alandaki çalışmalarına yurt dışındaki ekiple çalıştıklarını ifade eden Kurum, ardından kendi ekiplerini kurduklarını dile getirdi. Mert Can Kurum, mart ayında yayınını yaptıkları “Handyman 3D” oyununun, Amerika’da IOS kullanıcıları içerisinde en çok indirilen ilk 10 oyun listesi içinde yer aldığını kaydetti.

“Türk şirketler önemli başarılara imza atıyor”

Son dönemlerde Türk şirketlerin, oyun yazılımı alanında önemli başarılar kazandığını ifade eden Kurum, sözlerine şöyle devam etti:

"Mart ayında Amerika’da en çok indirilen 10 oyun arasında 6'sı Türk şirketlerin geliştirdiği oyunlar oldu. Bu durum, Türkiye'deki oyun sektörünün başarısını gözler önüne seriyor.. Türkiye’de 'hyper casual' adlı oyun sektörünün de öncü şirketleri arasındayız. Türkiye'nin bu seviyeye gelmesinde az da olsa bir katkımız olduğunu tahmin ediyoruz. Büyük yatırımcılar artık Türk oyun şirketlerine yatırım yapmayı istiyor. Bu sektör sayesinde birçok nitelikli genç yurt dışındaki mobil oyun geliştirme şirketlerinde çalışma şansı da buluyor. Önceleri oyunları geliştirip yabancı yayıncılara gönderiyorduk ama artık her şeyi biz yapıyoruz. Bunun sayesinde buradan elde edilen ekonomik gelirin tümü de ülkemizde kalıyor. Mobil oyun sektörünün zaman geçtikçe büyüyeceğini düşünüyoruz. Şirket olarak ekibimizi daha da büyüterek farklı türlerdeki oyunlarda da bu başarıyı artırarak devam ettirmeyi hedefliyoruz.”

Yorumlar (0)