TSK'daki 'kamikaze İHA' KARGU'ların sayısı artıyor

'Kamikaze İHA' KARGU'nun yeni teslimatlarının TSK'ya gerçekleştirildiği bildirildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 10.04.2022, 23:37
TSK'daki 'kamikaze İHA' KARGU'ların sayısı artıyor

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, kolluk kuvvetlerinin harekat sahasında elini kuvvetlendiren Taşınabilir Döner Kanatlı Vurucu İnsansız Hava Aracı Sistemi KARGU'nun yeni teslimatlarının TSK'ya (Türk Silahlı Kuvvetleri) gerçekleştirildiğini açıkladı.

Demir paylaştı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, STM (Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret) AŞ tarafından üretimi gerçekleştirilen sistemin görüntüleri ile birlikte teslimat basamaklarına dair bilgi aktardı.

Demir, "KARGU'nun teslimatını sürdürüyoruz. Kolluk kuvvetlerinin harekat sahasında elini kuvvetlendiren KARGU'nun yeni teslimatlarını TSK'ya gerçekleştirdik. Vatana ve millete hayırlı olsun." sözlerini sarf etti.
 

Kamikaze İHA...

'Kamikaze İHA' olarak da bilinen KARGU'nun, emsallerinden üstün özelliklerine işaret edilen videoda da bahse konu sistemin artırılmış görev zamanı, artırılmış görev yüksekliği, düşük ses düzeyi ile kuvvetli, akıllı, çevik ve hızlı bir yapıda olduğu kaydedildi.

Yorumlar (0)