TOGG’dan sonra yeni müjde! Bakan Varank duyurdu

Birçok kişi yerli otomobil TOGG’un seri üretimini beklerken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan yeni bir haber daha geldi. TOGG ile doğru teknolojiye doğru zamanda yatırım sağlandığını ifade eden Varank, "Aynı çalışma motosiklet endüstrisinde de gerçekleştirilebilir." dedi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 14.09.2022, 16:34
TOGG’dan sonra yeni müjde! Bakan Varank duyurdu

İstinye'de 1. Türkiye Motosiklet Çalıştayını düzenleyen Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED), birçok önemli ismi çatısı altında topladı. Çalıştaya İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Milletvekili Kenan Sofuoğlu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank katılım sağladı.

“Elektrikli motosiklet konusunda pencere açık”

Burada açıklamalarda bulunan Bakan Varank, "Mevcut durumda büyük bir elektrikli mobilite alanı bulunuyor. Otomobillerde yapıldığı gibi motosiklet hususunda da önemli aktarımlar sağlandı ve sağlanmaya da devam edecek." diye konuştu.

Geleneksel motosiklet üretimi açısından Türkiye'yi değerlendiren Varank, "Elektrikli motosikletler açısından mevcutta açık olan fırsat penceresine yetişebilme imkanımız bulunuyor. Etkili bir şekilde yola koyulmak adına ortaklarımızla devamlı iletişim halindeyiz." dedi.

Birçok özellikle geliştirilecek

Bir şirketin taraflarına elektrikli mobilite aracı geliştirme projesi getirdiğini ifade eden Varank, “Bize gelen projeyi ‘Hamle Programı’ noktasında kabul ettik. Burada hedefe koyduğumuz amacımız şehir içi ulaşımların sağlanması, çevreci, güvenli, dengeli ve daha uzun bakım aralığı bulunan, daha az maliyetli, otomobil kadar rahat ancak motosiklet esnekliği özelliği olan bir elektrik mobilite aracı geliştirmek. Şu an prototipler oluşturuldu. Bu projenin başarılı olması halinde katma değeri 5 sene içinde 4.5 milyar lira üzerinde olacaktır.” şeklinde konuştu.

“Açık çek veriyorum”

Bu zaman zarfından global yatırımları ve büyük çaplı yatırımları ülkeye çevirebilmek gerektiğine vurgu yapan Varank, "Buradan açık çek veriyorum. Bakanlık olarak hangi desteği ve teşviği sağlayabilirsek, sadece bu şirketler buralara gelsinler, biz destek sağlayacağız." dedi.

“KOBİ’ler ve işletmeler yeni sistem ile bir araya gelecek”

Katılımcılara müjde vermek istediğini ifade eden Varank, sözlerine şu şekilde devam etti, "Ocak ayının başında ‘Tedarikçi Geliştirme Dijital Platformu Projesi’ni sisteme sokacağız. Mevcut durumda otomotiv alanında büyük işletmelerin yerli adımlar atılmaya ihtiyaç olduğu ürünleri belirlemek, bu ürünleri imal edecek KOBİ'leri bulmak bizim aracılığımızla gerçekleşiyor. Dijital Tedarikçi Platformu Projesi kapsamında KOBİ’ler ve büyük işletmelerle bir arada bulunacak. Biz otomotiv sektöründe nasıl TOGG ile doğru teknolojiye doğru zamanda yatırım sağladıysak, benzeri de motosiklet alanında uygulanabilir."

Yorumlar (0)