TikTok kapatılıyor mu? Açıklama geldi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), ulusal güvenliğe tehdit olarak nitelendirilen "TikTok"u kapatmayı düşünüyor. Dışişleri Bakanı Pompeo, TikTok dâhil Çin merkezli tüm sosyal medya uygulamalarına yasak getirebileceklerini belirtti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 07.07.2020, 10:31
TikTok kapatılıyor mu? Açıklama geldi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Çin arasında ticaret savaşları ile başlayan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile devam eden gerginlik bu kez sosyal medya platformlarına da sıçradı. 

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, Çinli sosyal medya uygulamalarına değindi. 

Dışişleri Bakanı Pompeo, TikTok dâhil Çin merkezli tüm sosyal medya uygulamalarına yasak getirebileceklerini ifade etti.

Meseleyi önemsediklerini aktaran Pompeo, vatandaşların cep telefonlarında bulunan Çin merkezli uygulamalara dair kendilerinden bekleneni yapacaklarını söyledi. 

Pompeo, ABD Başkanı Donald Trump'ın önüne geçmek istemediğini ancak konuyu değerlendirdiklerini kaydetti. 

Verilerin gizliliği meselesine ilişkin açıklama yapan Pompeo, kullanıcıların kişisel verilerinin Çin Komünist Partisi tarafından ele geçirildiğine dikkat çekti. 

TikTok uygulaması, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) "milli güvenliğe tehdit" olarak nitelendiriliyor. Çin Komünist Partisi denetiminde olan istihbaratın söz konusu uygulamayla kullanıcıların şahsi bilgilerini ele geçirdiği ileri sürülüyor. 

TikTok uygulaması ise veri merkezlerinin Çin'de yer almadığını ve söz konusu verilerin asla Çin kanunlarına tabi olmadığını ifade ediyor. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile diğer birçok ülkede popüler hale gelen uygulama, bu senenin ilk 3 ayında 315 milyon defa indirildi. 

Yorumlar (0)