Gelibolu'daki yangın kontrol altında!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarihî Gelibolu Yarımadası'nda dün başlayan orman yangınının an itibarıyla kontrol altına alınmış olduğunu duyurdu.

GÜNDEM 07.07.2020, 10:21
Gelibolu'daki yangın kontrol altında!

Çanakkale'de Tarihî Gelibolu Yarımadası'nda dün öğle saatleri sonrası başlayan orman yangını kontrol altına alındı.

Yangının kontrol altına alındığını duyuran Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, şu ana kadar yaklaşık 450 hektar ormanın yangından etkilendiğini belirterek, kesin tespitlerin yangının tamamen söndürülmesinden sonra yapılabileceğini bildirdi.

Çanakkale'de, Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda dün öğleden sonra başlayan ve gece boyunca devam eden orman yangınına karadan müdahale kesintisiz devam etmiş ancak havanın kararması sebebiyle havadan müdahale durdurulmuştu. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte karadan müdahaleye havadan müdahale de eklenince yangın kontrol altına alındı.

Kontrol altına alınan yangın saat 10.30 itibarıyla Gelibolu ve Eceabat ilçelerinde, Ilgardere ve Yalova köyleri yakınındaki ormanlık alanda hâlen devam ediyor.

Yangın söndürme çalışmaları hem insansız hava araçlarından (İHA) hem de termal drone'lardan alınan bilgiler ışığında sevk ve koordine ediliyor.

Yangına Çanakkale ve ilçelerinin yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen 500'ü aşkın kişiden oluşan ekipler müdahale ediyor. Farklı bölgelerde etkili olan yangının, yerden ve havadan müdahaleyle önü kesilmiş durumda.

Yangının devam ettiği alanlarda ise çok sayıda iş makinesi ile hava araçları söndürme çalışması yapıyor. Hava araçları yakın bölgedeki denizden su alarak müdahaleyi hızlandırıyor.

Çalışmaları, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli koordine ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli dün Manisa'daki son programını iptal ederek Çanakkale'ye gelmişti.

Yorumlar (0)