The Last of Us 2’nin çıkış tarihi ertelendi

PlayStation 4’ün merakla beklenen oyunlarından The Last of Us 2’nin çıkışı 29 Mayıs 2020 tarihine ertelendi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.10.2019, 11:30
The Last of Us 2’nin çıkış tarihi ertelendi

PS4’ün uzun bir süredir beklenen oyunlarından The Last of Us 2 oyununun çıkış tarihinde bir değişikliğe gidildi. Konsol sahipleriyle Eylül 2019’da Sony tarafından oyunun resmi çıkış tarihi 21 Şubat 2020 olarak duyurulmuştu. Hatta detaylı olarak bir oynanış fragmanı da yayınlanmış ve oyun yeni düşmanlardan oynanış detaylarına kadar kullanıcılarla paylaşılmıştı. Oyun severlerin büyük bir merakla beklediği oyun için geliştirici ekipten kötü bir haber geldi. Oyunun çıkış tarihi tam üç ay ertelendi ve 29 Mayıs 2020’ye alındı.

The Last of Us 2’nin erteleme nedeni ne?

Oyunun üst düzey geliştirici ekip üyelerinden Neil Druckmann, paylaşmış olduğu yazıda oyunun geçtiğimiz haftalarda neredeyse bütün detaylarıyla kullanıcılarla paylaşıldığına 2 saatlik oynanış videosunu paylaştıklarını ifade ediyor. Ancak 21 Şubat 2020 tarihine kadar “Naughty Dog” kalitesinde hazırlayamadıklarını söylüyor ve durumu şöyle ifade ediyor:

“Önümüzde iki seçenek vardı. Ya oyunun bazı kısımlarından fedakarlık edecektik ya da daha fazla zaman harcayacaktık.” Druckmann seçimlerinin oyunu neticede kullanıcılara en güzel hikaye sonuyla paylaşacak şekilde tasarlamak olduğunu söylüyor ve bu nedenle tam istenilen kalitede oyunun çıkması için birkaç ay erteleme kararı alınıyor.

Oyunun çıkış tarihine kadar ön siparişler için talep alınmaya devam ediliyor. Standart versiyonu PlayStation mağazasında 429 TL olurken, Digital Deluxe versiyonu ise 489 liraya satılıyor. Tabi en önemli artılarından biri olan Türkçe altyazı desteğini de bir kez daha hatırlatmakta fayda var.

Yorumlar (0)