Telefon şarjını en fazla tüketen 20 mobil uygulama belli oldu

Yeni yapılan ve yayınlanan bir araştırmada, akıllı cep telefonlarının bataryasını en çok tüketen mobil uygulamalar listesi açıklandı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.05.2021, 16:28 27.05.2021, 12:53
Telefon şarjını en fazla tüketen 20 mobil uygulama belli oldu

Son dönemlerde akıllı cep telefonu teknolojisinin gelişimiyle birlikte telefonlar, daha fazla batarya kapasitesine sahip olarak kullanıcının karşısına çıkıyor.

En çok şarj tüketen Fitbit uygulaması

Daha fazla batarya kapasitesine imkân sağlayan yeni telefonların geliştirilmesinin yanında telefon bataryasını sömüren uygulamalar sebebiyle akıllı telefonlar, fazla süreleri elde edemiyor.

Bu kapsamda bulut depolama hizmeti sunan PCloud, incelediği mobil uygulamaların ardından telefon bataryasını en çok tüketen uygulamaları listeledi. Yapılan araştırmada, en fazla şarj tüketen uygulamalar listesinin ilk sırasında, giyilebilir cihaz üreticisi olarak bilinen Fitbit bulunuyor. Onu, ABD merkezli telefon operatörü Verizon, ikinci sıradan takip ediyor.

Konum, kamera, Wi-Fi ve mikrofona erişim izni isteyen söz konusu bu uygulamalar, Türkiye'de pek kullanılmıyor.

Bunun yanında en fazla şarj tüketen mobil uygulama listesinin üçüncü sırasında UBER, dördüncü sırasında ise SKYPE bulunuyor. Arka planda çalışma imkânı sunması sebebiyle bu uygulamaların, fazla şarj tüketimine sebep olduğu belirtiliyor.

Türk kullanıcıların aşina olduğu ve listede yer verilen uygulamalara bakıldığında listenin beşinci sırasında Facebook bulunuyor. Bunun dışında Instagram en çok şarj tüketen 8. uygulama olurken, Snapchat 11, Whatsapp 12, Zoom 13, Youtube 14, Linkedin ise 20. sırada bulunuyor.

En çok şarj tüketen uygulamaların sıralı listesi şu şekilde;

1- Fitbit 

2- Verizon 

3- Uber 

4- Skype

5- Facebook

6- Air BnB

7- Bigo Live

8- Instagram

9- Tinder

10- Bumble

11- Snapchat

12- Whatsapp

13- Zoom

14- YouTube

15- Booking

16- Amazon

17- Telegram

18- Grindr

19- Likke

20- Linkedin

Yorumlar (0)