Sony Playstation 5 tanıtıldı! İşte tüm detaylar...

Oyuncuların büyük bir merakla beklediği Sony Playstation 5 yapılan bir lansmanla tanıtıldı. Biz de performans canavarı bu cihazın tüm özelliklerini sizler için derledik.

BİLİM-TEKNOLOJİ 12.06.2020, 00:56
Sony Playstation 5 tanıtıldı! İşte tüm detaylar...

Oyun konsolu meraklılarının büyük bir heyecanla beklediği Playstation 5 lansmanı Türkiye saatiyle dün 23.00'da başlayan bir lansmanla tanıtıldı.

Shiftdelete.net'in haberine göre, yeni nesil konsol PlayStation 5'in dikkat çeken özellikleri arasında en önemli detay AMD Zen 2 işlemciye sahip olması. 8 çekirdekli işlemci 3.5 GHz hız desteği sunuyor.

Grafik işlemcisine bakıldığında konsol AMD'nin özel olarak geliştirdiği RDNA 2 mimarisinden güç alıyor. 36 bilgi işlem birimine sahip 2,23 GHz frekansı hızında bir RDNA 2, Playstation 5 için önemli bir 10.28 teraflop ortaya koyuyor. 

PlayStation 5'in en dikkat çeken özelliklerinden biri de 8K çözünürlüğü destekliyor olması.

PlayStation 5 konsolu bir önceki konsoldan tabi ki çok daha hızlı bir şekilde çalışıyor. Dahili olarak içerisinde 825 GB'lık bir SSD taşıyacak ve NVMe SSD slotu aracılığıyla hafızası arttırılabiliyor. Harici depolama için ekstra olarak bir de USB portu yer alıyor.

Cihaz bellek kısmında 16 GB'lık GDDR6/256 Bit RAM taşıyor. Bu da Playstation 5'i çok güçlü yapan bir başka detay. Bu özellikle birlikte yayınları ve oyunları, bir önceki modele göre yüz kat hızlı oluyor. Optik sürücü kısmında ise 4K UHD bir Blu-ray sürücüsü yer alıyor.

Yeni PS5 ile PS4 ve PS4 Pro oyunları eskiye dönük oyun moduyla oynanabilecek. Işın izleme teknolojisiyle gölgelendirme yansıma ve ses gibi amaçlar da yerini bulacak.

Dual Sense

Sony tarafında en merak edilen konulardan biri de Dualsense kontrolcüydü. Paylaş butonunun Oluştur butonu olarak isim değiştirdiği kontrolcüde el ergonomisi için en iyi tasarım yapıldı.

Titreşim seviyelerinde de DualSense ile birlikte artık çok daha fazla hissedilebilecek. Sahnelere göre değişen titreşim seviyeleriyle L2 ve R2 tuşlarında açıların da değiştirildiği açıklandı. Artık tuşlar baskıya göre yanıt verecek.

Fiyatı ne olacak?

Geçtiğimiz günlerde Amazon'da ortaya çıkan PS5 2 TB modelinin versiyonu 599 pound yani 5 bin 165 TL olarak görülmüştü. Kullanıcıların fazla bulduğu bu tutar, Sony'nin resmen açıkladığı fiyat ile daha makul bir hal aldı.

Yorumlar (1)
Cenk Gündoğdu 4 yıl önce
Tam efsane ama 5 bin lira olursa tamam ama sanmıyorum.çok daha pahalı olacak bence.hayran kaldım ama