Slime Nasıl Yapılır?

Eğlenceli olması nedeniyle çocukların, sağlığa zararlı olan birtakım kanserojen maddeler içermemesi ile de pek çok ailelerin ilgisini çeken slime, evde kolay bulunan malzemeler ile çok rahat bir biçimde hazırlanabiliyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 30.06.2020, 23:47 20.07.2020, 23:14
Slime Nasıl Yapılır?

Son dönemde internet fenomenleri tarafından bolca videosu çekilen slime hakkında merak edilen pek çok şey var. Bunların en başında slime nasıl yapılır sorusu geliyor. Oldukça basit bir yapılışı olması ve diğer ürünlere göre kanserojen maddeler içermemesi çocukları için oldukça eğlenceli vakit geçirilmesine katkı sağlıyor.

Eğlenceli olması nedeniyle çocukların, sağlığa zararlı olan birtakım kanserojen maddeler içermemesi ile de pek çok ailelerin ilgisini çeken slime, evde kolay bulunan malzemeler ile çok rahat bir biçimde hazırlanabiliyor. Slime yapmak için gereken malzemeler ve slime hazırlanışı şöyle sıralanıyor.

Slime İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Slime yapmak için çok fazla malzemeye gerek yoktur. Her evde bulunan basit birkaç malzeme şle yalnızca dakikalar içinde slime yapma imkânı bulunur. İşte slime için gerekli olan malzemeler.

Yarım su bardağı tutkal

Yarım su bardağı sıcak su

İsteğe bağlı bir miktar gıda boyası

Bir yemek kaşığı deterjan ya da sabun

Slime Hazırlanışı

Slime yapmak için ilk etapta bir yemek kaşığı sabun ya da deterjanı 1 su bardağı sıcak su içine döküp birbiri ile iyice karışana dek karıştırıyoruz.

Bu karıştırma işlemi tamamlandıktan sonra bir kavanoz içine yarım su bardağı tutkalı koyup sıcak su iyice karışıncaya dek karıştırıyoruz. Bu karıştırma işleminin sonunda sulu bir yapışkan elde edeceğiz.

Eğer arzu edilirse hazırlanan tutkal karışımlı suya gıda boyası ve bir miktar sim de eklenebiliyor. Sonrasında geniş bir kap ile hazırlanan sabun karışımıyla tutkal karışımını birleştirilir ve birbirine iyice yedirilir. Bu karıştırma işlemini ardından karışımın hazır olması için yarım saat bekletilir. Eğer karışım fazla kuru şekilde olduysa bir miktar su dökülerek gerçek kıvamına gelmesi sağlanacaktır.

Yorumlar (1)
Büşra Avazeh 3 yıl önce
Çok güzellllllllllll