Abdullah Gül: Çoklu baroyu ben önermedim

Son günlerde gündeme olan çoklu baro tartışmalarına konu olan, Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün döneminde hazırlandığı ve bizzat kendisi önerdiği iddialarına, Gül’den yanıt geldi: Ben önermedim…

SİYASET 01.07.2020, 00:00 Hanife
Abdullah Gül: Çoklu baroyu ben önermedim

Gündemdeki yerini koruyan çoklu baro tartışmalarına bir yenisi daha eklendi.

Cumhur İttifakı'nın Meclis'e sunduğu çoklu baro kanun teklifine muhalefet partilerden itirazlar yükselmeye devam ederken, söz konusu uygulamaya ilişkin kendisi ile ilgili iddialara tavrını ortaya koyan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, başkanlığı döneminde Devlet Denetleme Kurulu (DDK) tarafından hazırlandığı ve imzası bulunan üyelerin FETÖ üyesi olduğu iddialarını yalanladı.

Gül: Çoklu baroyu biz önermedik

Abdullah Gül, raporun kamu kurumu niteliğindeki tüm meslek kuruluşları hakkında olduğunu vurgulayarak, çoklu baro yapılanmasına veya bu manaya gelebilecek herhangi bir öneride bulunmadığının altını çizdi.

Gül, “Başka Bir deyişle ilgili raporda kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının seçim sistemlerine ilişkin öneriler arasında kesinlikle çoklu meslek kuruluşu önerisi bulunmamaktadır" diyerek öneride bulunmadığını bir kez daha vurguladı.

Gül: FETÖ'cü şahıs üyeler arasında değildi

FETÖ'cü  iddialarına da cevap veren Gül, ilgili dönemde DDK’da görev yapan üyelerden sadece birinin; üyeliği sona erdikten sonra İçişleri Bakanlığına geçtiği ve söz konusu kişinin buradaki görevi sırasında FETÖ iltisaklısı olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Gül sözlerine şöyle sürdürdü, “ Kaldı ki, söz konusu kişi de bahsi geçen raporu hazırlayan üyeler arasında bulunmamaktadır" diyerek iddialara cevap verdi.
 

Yorumlar (0)