Siber saldırılar ekonomiyi tehdit ediyor

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, “Siber saldırılar nedeniyle küresel ekonomideki kaybın bu yıl 2,5 trilyon dolar ulaşması bekleniyor" ifadelerini kullandı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 22.06.2019, 01:05
Siber saldırılar ekonomiyi tehdit ediyor

Medvedev, Moskova’da gerçekleştirilen Uluslararası Siber Güvenlik Konferansı kapsamında yaptığı konuşmada, siber saldırıların yarattığı tehlikeye işaret etti.

4 MİLYAR KİŞİ CEP TELEFONU KULLANIYOR

İnternetin günümüzde dünyadaki 4 milyar kişi tarafından kullanıldığını kaydeden Medvedev, “Cep telefonlarını ise 5 milyar kişi kullanıyor. Söz konusu kullanım oranlarının tüm dünya nüfusunu kapsayacak noktaya geleceğinden kimsenin şüphesi yok.” dedi.

Gelişen teknolojiyle bazı risklerin de artığını belirten Medvedev, “Dijitalleşme, teknolojideki hızlı büyüme ve yenilikçi adımlar nedeniyle yeni tehlikeler de doğuyor.” ifadelerini kullandı.

Siber saldırılar sebebiyle küresel ekonomide yaşanan kayba değinen Medvedev, “Örneğin siber saldırılar nedeniyle küresel ekonomideki kaybın bu yıl 2,5 dolar rubleye ulaşması bekleniyor. Afrika’daki tüm ülkelerin gayri safi yurtiçi hasılasının toplamı da 2,5 trilyon dolar düzeyinde.” diye konuştu.

Medvedev, bazı ülkelerin Rusya’ya güvenmediğini ve bu sebepe siber güvenlik alanında iş birliğine yaklaşmadığını aktardı.

Yorumlar (0)