Üniversitede 'İstiklal Marşı yasaklandı' krizi

Kırıkkale Üniversitesi'nde mezuniyet töreni öncesi kürsüye çıkan E.D. isimli öğrenci, yönetimin, İstiklal Marşı okunmaması kararı aldığını iddia etti. Öğrenci, yaptığı konuşma sonrası güvenlik görevlileri tarafından kürsüden uzaklaştırıldı. Üniversite ise 'İstiklal marşı yasaklandı' iddiasını yalanladı.

GÜNDEM 22.06.2019, 01:54 22.06.2019, 02:07
Üniversitede 'İstiklal Marşı yasaklandı' krizi

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü’nün 2018- 2019 mezuniyet töreni, yerleşkedeki salonda gerçekleştirildi.

Tören esnasında kürsüye çıkan E.D. isimli öğrenci, “Mezuniyet töreninde İstiklal Marşı okunmayacakmış, siyasi içerikli olduğu için. Bu cumhuriyetin üniversitelerinde, bu cumhuriyetin İstiklal Marşı yasaklanamaz. Hiç kimsenin, hiçbir şekilde buna gücü yetmez” ifadelerini kullandı.

Öğrenciye, salonda bulunan güvenlik görevlileri müdahalede bulundu. Kürsüden indirilen öğrenci ve görüntü çeken arkadaşı, salondan apar topar çıkarıldı. Bu anlarda, salonda cep telefonu kamerasıyla çekilen görüntüler ise sosyal medyadan paylaşıldı. E.D. ve arkadaşı, polis merkezine götürüldü ve ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA GELDİ

Kırıkkale Üniversitesi’nden konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Rektörlükten yapılan açıklamada, “Sosyal medyada mezuniyet töreninde İstiklal Marşı’nın okutulmasının yasaklandığı şeklindeki ithamlar gerçeği yansıtmamaktadır. Üniversitemizin mezuniyet töreninde İstiklal Marşı’mız coşkulu bir şekilde 500’ün üzerindeki protokol, mezunlarımızın aileleri, mezun öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarının katılımı ile okunmuştur. Bu coşku hem Kırıkkale Valiliği hem de Kırıkkale Üniversitesi internet sayfasında görülebilir” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, “Görüntülerde İstiklal Marşı’mızın siyasi içerikli olmasından dolayı yasaklama kararı alındığı ifade edilmektedir. Böyle bir karar yoktur. Kullanılan bu ibare maksatlı ve üniversitemizin itibarını zedelemeye yönelik bir provokasyondur” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)