Siber korsanlar bu defa onları hedef aldı: Oltalama tekniği iş başında

Siber korsanlar bu defa doktor, avukat ve iş insanı gibi meslek sektörlerinde olan kişileri hedef aldı. Bu meslek gruplarında bulunan kişileri oltalama yöntemiyle tuzaklarına düşürüyorlar.

BİLİM-TEKNOLOJİ 19.07.2022, 14:03
Siber korsanlar bu defa onları hedef aldı: Oltalama tekniği iş başında

İtibar sahibi kişileri tuzağına düşürmek isteyen siber korsanlar, geliştirdikleri yöntemleri insanlar üzerine kullanmaya devam ediyor. Hedefe aldıkları doktor, avukat ve iş insanı gibi meslek gruplarında görev yapan kişilere sahte mesaj gönderiyor ve tuzaklarına düşürüyorlar. Oltalama denilen yöntemi kullanan siber zorbalar, seçtikleri meslek grubundaki insanlara sahte link gönderiyor.

Sahte hesaplara güvenilir görüntü veriyorlar

Siber zorbalar öncelikle kendi profillerine iş insanı görüntüsü veriyor. Bu sayede mesaj attıkları kişilerin güveninin rahatlıkla kazanabiliyorlar. Oluşturdukları bu sahte hesaptan belirledikleri meslek grubuna mesaj atan siber zorbalar karşılarındaki kişilere, “Sizin hakkınızda kötü kapsamlı iddialar bulunuyor” deniliyor. Kişilerin bu durumu öğrenebilmesi için ise taraflarına gönderilen linke tıklaması gerekiyor.

Tuzağa düşenler hangi yolları izlemelidir?

Kişiler oltalama olarak yapılan bu tuzağa düştüğünü fark ettiğinde birtakım tedbirler alabiliyor. Gerçekleştirebileceğiniz tedbirler içerisinde, hesabınız ele geçirildikten son kaydedilen e-posta adresi ve tarafınıza atılan sahte mesajların ekran görüntüsü ile beraber savcılığa başvurulması yer alıyor. Bunları gerçekleştirdikten sonra ise eğer bulunuyorsa iç yazışmaların kanıt şeklinde sunulması büyük bir önem taşıyor. Diğer bir taraftan uzmanlar, bu şekilde yapılan dolandırıcılıklara yönelik sosyal medya hesaplarında kullanılan şifrelerinin birbirlerine benzememesi hususunda uyarıda bulunuyor.

Yorumlar (0)