DSP'den Kıbrıs Harekatı'nın yıldönümü mesajı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, 1974’te Kıbrıs’ta başlattığı harekâtın yıldönümü sebebiyle bir mesaj paylaşan Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, “Türk milleti için Kıbrıs Ada’sı, yalnızca bir toprak parçası değil, beş yüz yıllık bir tarihin onur meselesidir.” sözlerini kullandı.

GÜNDEM 19.07.2022, 14:25 20.07.2022, 08:51
DSP'den Kıbrıs Harekatı'nın yıldönümü mesajı

20 Temmuz 1974'te Başbakan Bülent Ecevit’in öncülüğünde, Kıbrıs’ta Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan askeri harekâtın yıldönümü sebebiyle Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, bir mesaj paylaştı.

“Geçmişin onur meselesidir”

Aksakal mesajında şu sözlere yer verdi: 

“Türk milleti için Kıbrıs Ada’sı, yalnızca bir toprak parçası değil, beş yüz yıllık bir tarihin onur meselesidir. Emperyalizmin dönemsel fırsatçılığı ile ele geçirilen bu topraklarda kadim Türk milletinin emeği ve alın teri vardır.  Ada’yı tamamen ele geçirmenin haricinde tamamen Türk varlığını ortadan kaldırmaya yönelik soykırım saldırılarına karşı Kıbrıslı Türk Mücahitler tarafından yürütülen şerefli mücadele, 1974 senesinde anavatan Türkiye’nin garantörlüğünde Türk Ordusunun Barış Harekâtı ile birlikte taçlandırılmış, o gün yalnızca Türklere değil, ENOSİS hayali kuran Rumlara da barış içinde, hakça ve insanca bir yaşam imkânı vermiştir. ‘Demokrasi havariliğine’ bugün soyunan Yunanistan, o dönem yönetimindeki darbecilerden Türk ordusunun Kıbrış Barış Harekâtı vesilesiyle kurtulmuştur. Kabul edilmeli ve bilinmelidir ki üzerinden yarım yüzyıl geçen bir meselede bugün, işi hâlâ yokuşa süren Yunanistan’dır. Gerçekler temelinde artık davranış sergilemelerinin vakti gelmiş ve geçmektedir. 

“Barış ortamına tekrar dönülmeli”

Aksakal, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Yapılması gereken şey, 1974 senesinde tesis edilmiş olan barış ortamına tekrar dönmek, iki devlet arasında yaşanan anlaşmazlık meselelerini, adaların silahsızlandırılması ile birlikte çözüme kavuşturmak ve hemen KKTC’yi tanımak olmalıdır. Bu tarihi bir sorumluluk olarak görünmektedir. Barış Harekâtının 48’inci senesinde, Kıbrıs Türk’ünün hayat mücadelesinin sembolü olmuş, başta Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş olmak üzere Başbakanımız Bülent Ecevit’i, 37’nci Cumhuriyet Hükümeti temsilcilerini, Türk varlığı için Kıbrıs’ta canını feda eden bütün şehitlerimizi minnet ve saygıyla yâd ediyorum.”

Yorumlar (0)