Pandemide imzaların yeni hali dijitalde can buluyor 

Pandemi döneminde evrak işleri ve fiziksel ziyaretlerle uğraşmak istemeyen kişiler için “e-imza” geliştirildi. Bu sayede kişiler ve şirketler hem zamandan kazanıyor hem de toplum arasına karışıp salgına yakalanmaktan kurtuluyor. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 30.04.2021, 12:05 30.04.2021, 16:42
Pandemide imzaların yeni hali dijitalde can buluyor 

İnternet üzerinde “e-imza” servisini başlatan özel bir platform, salgın döneminde insanların topluluk içine karışmasını önlemek, fiziksel teması azaltmak ve bu sayede salgını bir nebze olsun önleyebilmek adına çabalıyor.

Evden çalışma sisteminin benimsendiği bu dönemde e-imza sayesinde çalışanların evden çıkmadan işlerini düzenlemesini sağlayan şirket, her yerden ve her an “yasal imza" atılmasına yardımcı oluyor.

Kanunlara uygun olarak üretildi 



Özel platform, e-güven tarafından geliştirilen bu yasal imza sistemini 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu kapsamında üretmiş durumda. Bu da e-imzanın kamu ve özel olmak üzere her türlü belgelerde kullanılmasını sağlıyor.

Web üzerinden oluşturulan dokümanların hızlı şekilde imzalanabilmesine olanak sağlayan pplatform, mobil, tablet ya da bilgisayar üzerinden kullanılabiliyor.

E-imza sistemi, yeniliğe kucak açan şirketlerin güncellemelerini ve dünya genelindeki teknolojik gelişmeleri takip ederek kendisini sürekli yeniliyor. Kolay kullanım ara yüzü sayesinde her yaştan kişinin kullanımı için oldukça kolay olan sistemde işlemlerin tümü oldukça kısa sürüyor. 

Yorumlar (0)