P-72 Deniz Karakol Uçağı'nın beşincisi törenle hizmete girdi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Mavi Vatan Savunmasına güç katabilmek adına Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığınca gerçekleştirilen MELTEM-3 çalışmasında teslimatlar sürüyor. Proje kapsamında beşinci P-72 Deniz Karakol Uçağının da kabulü gerçekleşti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 21.10.2022, 16:55 22.10.2022, 17:47
P-72 Deniz Karakol Uçağı'nın beşincisi törenle hizmete girdi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığınca gerçekleştirilen MELTEM-3 Projesi çerçevesinde P-72 Deniz Karakol Uçağının beşincisi Deniz Kuvvetleri Komutanlığına getirildi.

Yoğun katılım sağlanıyor, birçok aktivite gerçekleştiriliyor

Türk sanayinin büyük katılımı ile gerçekleştirilen proje, yakından takip ediliyor. Türk Havacılık ve Uzay Sanayi tarafından Entegre Lojistik Destek (proses sertifikasyon ve eğitim planı hazırlama, uçakların periyodik bakımı), yer ve uçuş testleri desteği, malzeme tedariki, uçak modifikasyonu (yapısal ve elektriksel tadilatı ile sistem testleri) ile detay parça üretimi gibi aktiviteler yapılıyor.

ASELSAN tarafından cihaz/sistem tedarikleri sağlanıyor. Uçaklarda Milsoft firması tarafından üretimi yapılan Link 11 ve Link 16 sistemleri yer alırken, Deniz Karakol Yer İstasyonu HAVELSAN tarafından P-72 uçaklarına yardım sağlayacak şekilde yenilendi.

Son Deniz Karakol Uçağı da 2023’ün yarısında teslim edilecek

Beşinci Deniz Karakol Uçağının Deniz Kuvvetleri Komutanlığına verilmesini takip eden 2023 senesinin ilk yarısında, son Deniz Karakol Uçağı'nın da Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edileceği tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)