Nothing’in kurucusundan telefon devlerini kızdıracak açıklama: Heyecanlandırmıyorlar

OnePlus‘ın kurucu ortağı Carl Pei, akıllı telefon pazarının sıkıcı bir hale geldiğini ve 10 sene öncesi gibi kendisini heyecanlandırmadığını açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.06.2022, 17:15 27.06.2022, 13:56
Nothing’in kurucusundan telefon devlerini kızdıracak açıklama: Heyecanlandırmıyorlar

OnePlus’ın kurucu ortağı Carl Pei‘nin 2020 senesinde hayata geçirdiği Nothing, çok kısa bir süre içerisinde ilk akıllı telefonu Nothing Phone (1) ile kullanıcılara sunulacak. Geçtiğimiz sene ilk ürünü Nothing Ear (1) kablosuz kulaklığı ile bizleri karşılayan firma, rekabetin oldukça fazla olduğu yeni bir bölgeye giriş yapacak. Son olarak Carl Pei, akıllı telefon pazarıyla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

“10 sene öncesindeki gibi hissettirmiyor”

Nothing’in ilk akıllı telefonu Nothing Phone’un piyasaya sürülmesi için kısa bir süre kalırken, firmanın kurucusu Carl Pei‘den şaşırtıcı bir açıklama geldi. Bir blog sayfasına açıklamalar yapan Pei, sektörde bir problem olduğunu dile getirdi. Son dönemlerde çıkan telefonların 10 yıl öncesindekiler kadar özel hissettirmediğini aktaran iş insanına göre LG ve HTC firmalarının piyasadan çekilmesiyle beraber tüm dizginlerin Apple ve Samsung gibi devlerin eline geçtiğini ifade etti.

“Pazarı sıkıcı hale getiriyorlar”

Carl Pei‘ye göre bu gibi olaylar akıllı telefon pazarını sıkıcı bir hale sokuyor. Hatta dev firmaların Samsung Display, Sony ve Qualcomm gibi şirketlerle ortaklık yapmasını da garip buluyor. Zira bu firmaların aynı yöntemi uyguladıkları, aynı verileri kullandıklarını ve aynı analizi yaptıklarının altını çizdi. Carl Pei, durum bu şekilde olunca üretilen telefonların da birbirine benzediğini ifade etti.

12 Temmuz’da piyasaya sunulacak

Carl Pei, ilerleyen günlerde sunulacak Nothing Phone (1) ile bu durumun farklılaşacağını dile getirdi. Burada tekerleği tekrar icat etmeyeceklerini aktaran Pei, bunun yerine mobil teknoloji tasarımlarına yeni bir hava getireceklerini ifade etti. Akıllı telefon, 12 Temmuz günü piyasaya sürülecek.

Yorumlar (0)