Netflix'ten kötü haber!

Milyonlarca kullanıcısı olan Netflix, bazı önlemler almaya karar verdi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.10.2019, 16:23
Netflix'ten kötü haber!

Netflix, şifre paylaşımını sınırlamak istediğini açıkladı. Kullanıcılar şifreleri paylaştıklarında, her bir hanenin kendi hesabına sahip olması gereken ki bu Netflix'in iş modelini çevreleyen bir sistem, tek bir Netflix hesabını paylaşıyorlar.
Kullanıcılar, tek bir oturum açmada, birkaç görüntüleme profili ayarlayarak hesapları bir dereceye kadar paylaşabiliyorlar, ancak parola paylaşımı bu yaklaşımı başka bir düzeye taşıyor.

"Kullanıcıları kaybetmeden"

Netflix baş ürün sorumlusu Greg Peters; verdiği demeçte, şirketin “kullanıcı tabanının belirli bir bölümünü yabancılaştırmadan" şifre paylaşımını nasıl ele almayı planladığı soruldu. Peters,” bunu izlemeye devam ediyoruz, bu yüzden duruma bakıyoruz " dedi. “Bunun kenarlarına itmek için tüketici dostu yollar göreceğiz."Peters, şirketin hemen duyurmak için “büyük planları” olmadığını söyledi. Şifre paylaşımı, bir süredir akış endüstrisinde ilgi çekici bir konu haline geldi.


Araştırma şirketi Magid'e göre, gençlerin yüzde 35'i akış hizmetleri için şifrelerini paylaşıyor. Genel olarak, Magid tarafından müşterilerin yüzde dokuzunun şifre paylaşımına katıldığı tahmin edilmektedir. Bu oran ilk bakışta yüksek görünmese de, bu durum milyonlarca dolar kaybettirebilir.

Yorumlar (0)