Milli insansız savaş uçağı Kızılelma, Teknofest Karadeniz’de sergilenecek

Türkiye'nin ilk milli insansız savaş uçağı olan Bayraktar Kızılelma'nın prototipi, Samsun'da organize edilecek Teknofest Karadeniz’de sergilenecek.

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.08.2022, 11:11 27.08.2022, 11:13
Milli insansız savaş uçağı Kızılelma, Teknofest Karadeniz’de sergilenecek

Baykar’ın geliştirdiği milli insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, Teknofest Karadeniz’de sergilenecek. Baykar’ın Twitter hesabı üzerinden paylaştığı gönderiye göre insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, 30 Ağustos ile 4 Eylül tarihleri arasında Samsun’da düzenlenecek olan Teknofest Karadeniz’de sergilenmek için yola çıktı.

Bayraktar Kızılelma ilk kez halkın karşısına çıkacak

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, konuyla ilgili olarak Teknofest’te sergilenecek olan Kızılelma’nın 2. üretim prototip versiyonunun olduğunu açıkladı. Bayraktar Kızılelma, ilk kez Teknofest Karadeniz’de halkın karşısına çıkacak.

Kızılelma, tamamen insansız uçacak

Muharip insansız savaş uçağı olarak tasarlanan Kızılelma, tamamen insansız uçuş yapacak. 0,6 mach seyir hızıyla ses hızına yakın bir sürate ulaşacak.

Kızılelma, Mavi Vatan’ı savunacak

Milli insansız savaş uçağı Kızılelma, 5 saat boyunca havada kalış süresiyle ve 1.500 kg faydalı yük kapasitesiyle öne çıkacak. Bayraktar Kızıelma’nın en çok dikkat çeken özelliğiyse, TCG Anadolu gibi kısa pistli olan uçak gemilerinden kalkış ile iniş kabiliyetine sahip olması. Böylece Kızılelma, Mavi Vatan savunmasında etkin şekilde rol alacak. Kızılelma’nın ilk test uçuşunun ise 2023’de yapılması planlanıyor.

Yorumlar (0)