Trabzonspor ile Galatasaray'ın 134'üncü düellosu nefes kesecek!

Spor Toto Süper Lig'de pazar günü oynanacak Trabzonspor-Galatasaray maçı nefes kesecek. Zorlu karşılaşma öncesi her iki takımda da eksik isimler var. İşte ligde 134'üncü kez karşılaşacak olan iki takımın son durumu...

SPOR 27.08.2022, 11:02 27.08.2022, 11:17 Hakan Öksüz
Trabzonspor ile Galatasaray'ın 134'üncü düellosu nefes kesecek!

Spor Toto Süper Lig'in 4'üncü haftasında oynanacak Trabzonspor-Galatasaray maçı nefes kesecek. Futbol tutkunları, ligde bu sezon oynanacak ilk büyük maç öncesi takımların son durumlarını öğrenmeye çalışıyor. Dev karşılaşma, yarın (pazar) Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanacak. Saat 21.45'de başlayacak maçta hakem Ali Palabıyık düdük çalacak.

Trabzonspor, kendisini affettirmek istiyor

Süper Lig'de önceki hafta Nuri Şahin yönetimindeki Antalyaspor karşısında 5-2'lik şok bir mağlubiyet alan Trabzonspor, yarın oynanacak maça galibiyet parolasıyla çıkacak. Çarşamba günü oynanan ve 0-0 biten rövanş maçıyla UEFA Şampiyonlar Lig play off turunda elenerek Avrupa Ligi gruplarına düşen bordo mavililer, bu maçı kazanarak taraftarlarını sevindirmek istiyor.

İki takımda da eksikler var!

Dev karşılaşma öncesi Trabzonspor'da önemli eksikler bulunuyor. Sakatlıkları süren Marek Hamsik ve Edin Visca'nın bu maçta görev alamayacağı kaydedildi. Bakasetas'ın durumunun ise maç saatinde netlik kazanacağı öğrenildi. Galatasaray'da ise tedavisi süren Fredrik Midtsjö, Trabzonspor karşısında sahaya çıkamayacak. Leo Dubois'in durumu ise maç saatinde belli olacak. Her iki takım da ligdeki ilk 3 maçında 2 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

134'üncü kez karşılaşacaklar!

Trabzonspor ile Galatasaray, yarın oynanacak maçla birlikte Süper Lig'de 134 kez karşılaşmış olacak. Ligde ilk kez 1974-1975 sezonunda karşılaşan iki takımın maçlarında Galatasaray'ın üstünlüğü bulunuyor. Oynana 133 maçta Galatasaray 59, Trabzonspor ise 44 kez galip geldi. Sarı kırmızılıların 127 golüne bordo mavililer 114 golle karşılık verdi. Galatasaray'ın 2001'deki ve Trabzonspor'un 2018'deki 4-0'lık galibiyetleri, iki takım arasında oynanan maçlardaki en farklı skorlar oldu.

Yorumlar (0)