MatePad Pro ile sınırları zorlayacak

Huawei tablet dünyasına yeni bir soluk getirmeyi planladığı MatePad Pro ile tabletin lider markalarının tahtını sallamaya hazırlanıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.11.2019, 17:25 15.11.2019, 18:36
MatePad Pro ile sınırları zorlayacak

Tablet dünyasında liderliği Apple elinde bulundursa da diğer firmaların da bu alandaki yatırımları hız kesmiyor. Apple’a rakip gelecek Huawei’nin MatePad Pro’su da bu yatırımların bir parçası.

MatePad Pro, şimdiye dek tablet pazarında birçok ürününü gördüğümüz Huawei’nin iPad Pro karşısındaki yeni rakibi olacak. Apple, donanım ve yazılım kanadında üstünlükler barındırsa da teknoloji devi Huawei yeni ürünleriyle kullanıcılarının ilgisini çekebileceğini düşünüyor.

25 Kasım tarihinde mi tanıtılacak?

Huwaei’nin CEO’su Richard Yu, yapmış olduğu bir paylaşımla 25 Kasım’da Çin Şangay’da Mate serisinin yeni ürünlerini tanıtacağı bir etkinlik düzenleyeceğini duyurdu. Ürün detayına ilişkin ise Yu herhangi bir açıklama yapmadı.

Tabi resmi bir açıklama olmasa da akıllara MatePad Pro’nun tanıtılıp tanıtılmayacağı sorusu geldi. Tablete ilişkin resmi paylaşım yapılmasa da birtakım teknik özellik bilgisine sahibiz. İşlemci kanadında Kirin 990 kullanacak olan tablet 8 GB bir RAM ile kullanıcılara sunulacak. Tablet kalem ve klavyesiyle bir kişisel bilgisayar gibi iş görebilecekken, kamerası ise LED ile güçlendirilmiş 2 sensörden oluşacak.

Öte yandan hızlı şarj desteği ise 40W ile sağlanacak ve tablet, yeşil, beyaz, siyah ve turuncu olmak üzere dört farklı renk seçeneğiyle gelecek.

Yorumlar (0)