Liseli gençler, Tiktok'un sınırsız jeton açığını buldular: 1500 dolarlık teklifi reddettiler

İstanbul’da lise öğrencileri Mert Ergün ve Arda Kılıç, sosyal medya platformu Tiktok’da sınırsız jeton yollamanın açığını buldu. Bunun üzerine Tiktok yetkilileri, açığı bulan lise öğrencilerine 1500 dolar ödül teklif etti ancak öğrenciler bu teklifi az bularak geri çevirdi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 19.07.2021, 11:28 20.07.2021, 09:15
Liseli gençler, Tiktok'un sınırsız jeton açığını buldular: 1500 dolarlık teklifi reddettiler

Yazılım işleriyle uğraşan ve Instagram’ın da daha önce açığını bulmalarıyla gündeme gülen 18 yaşındaki Mert Ergün ile Arda Kılıç, bu defa sosyal medya platformu Tiktok’da sınırsız bir şekilde jeton göndermenin açığını keşfetti.

Tiktok’tan 1500 dolar ödül teklifi

Buldukları açığı özel bir mail aracılığıyla Tiktok şirketine bildiren genç liseliler, açığın detaylarını anlatmak şartıyla Tiktok’dan bin 500 dolar ödül teklifi aldılar. Gençler, Tiktok’un bin 500 dolarlık teklifini geri çevirdiklerini, 7-8 aylık yoğun çalışmaların neticesinde sınırsız jeton yollama açığını keşfettiklerini ve bu sebeple Tiktok’dan yeni teklif beklediklerini açıkladı. Genç liseliler, dünya genelin bu tarz bir açığın henüz bulunamadığına dikkat çektiler. 

“Canlı yayında gönderilen bağışların açığını keşfettik”

Açığı bulma sürecine yönelik açıklama yapan Mert Ergün, şu açıklamaları yaptı:

''Instagram’da da daha önce açıklar keşfedip gündem olmuştu. Bu defa ise 7-8 aylık çalışmalarımız ve çabalarımız neticesinde Tiktok’un tek gelir kaynağı olan ve canlı yayında gönderilen bağışların açığını keşfettik. Tiktok üzerinden yollanan jetonları, sınırsız bir biçimde göndermenin açığını çıkardık. Bir anlamda uygulamadaki gelir kapısını kapattık. instagram’da daha önce sponsor reklamları ücretsiz bir şekilde verebiliyorduk. Tiktok’da canlı yayın açan bir yayıncıya veya bir hesaptan sınırsız bir şekilde jeton yollayabiliyorum. Burada toplanan parayı, çekim talebiyle kendi hesabımıza transfer edebiliyoruz. Denemesini gerçekleştirdik ve Tiktok’a bildirdik. Bin 500 dolar ödül teklifinde bulundular. Teklifi görünce Türkler adına iyi bir cevap verdik. Kendileri bizimle yeniden iletişime geçmeyi talep ettiler. Fakat daha iyi bir teklif yapmazlarsa yanıt vermeyeceğiz. 7-8 aydır bunun üzerinde çalışıyorduk. Tiktok’da çok büyük bir şey olmasa da donanımsal açıdan bir açık keşfettik. Henüz bu tarz bir açığı kimse bulamadı. Tiktok ile görüştüğümüzde bu tarz bir açığın daha önce hiç keşfedilmediğini bize söylediler. Doğru dürüst bir teklif yapılmadığı sürece, söz konusu bu açığı açıklamayı düşünmüyoruz'' 


 

“Ne kadar ciddi bir açık olduğunu anladılar”

Tiktok ile iletişime geçmeleri ve ardından aldıkları cevaba ilişkin konuşan Arda Kılıç ise şunları anlattı:

''Açığı bulduğumuz zaman Tiktok’a bir mail yoluyla anlattık. Bu mailden sonra bin 500 dolar gibi bir para ödülü teklif ettiler, fakat bu ödülü biz geri çevirdik. Bize özel bir mail açtılar. Biz de daha sonra bu mail üzerinden cevap gönderdik. “Sizin bu teklifinizi kabul etmiyoruz. Keşfettiğimiz bu açık yoluyla çekeceğimiz paralarla bizim kendi para birimimizle bu bin 500 TL’yi size gönderelim'' yanıtını verdik. Türkiye’de hiçbir temsilciyle görüşmedik. Bu sebeple yabancılarla mesajlaşmak durumunda kaldık. Bu yüzden süreç zorlaştı. Biz buna rağmen özel mail aracılığıyla Tiktok ile iletişimde kalmaya devam ettik. Türk bir yetkiliyle iletişime geçseydik daha düzgün bir ödül alabilirdik, bu yüzden bu durum canımızı sıktı. Bu tarz bir açığa Tiktok üzerinde henüz rastlanmadı. Tiktok ile iletişime geçmek normalde çok uzun bir süreç. Bulduğumuz bu açık, onların gelir kapısını kapattığı için hemen iletişime geçtiler, ne kadar ciddi açık olduğunu anladılar.”

Yorumlar (0)